Des d'una capseta...

30 d’abril 2006

Boerengolf

Boerengolf, que es podria traduir com a "golf de granja" o "golf de pagès". Vet aquí una cosa que només podrien haver inventat en aquest país.
La idea bàsica és la mateixa que en el golf normal i corrent (tot i que no m'acabo d'imaginar els asidus al golf o el pitch and put practicant aquesta variant...), o sigui, posar una pilota en un forat enmig d'una catifa verda amb l'ajuda d'un pal. Curiositats que en fan una variant peculiar? Per començar, el pal. L'estilitzat pal de golf és substituit per un pal de fusta... amb un esclop al final. I la pilota té, aproximandament, la mida d'una pilota de handbol. I bé, es va pel camp, enmig de les vaques (les bestioletes estan pasturant a ca seva... i obviament tenen ben "marcat" el territori), donant cops a la pilota amb l'esclop, buscant els forats d'una punta a l'altra del camp.
Ja us he dit que això només ho podien haver inventat aquí dalt! ;)
Per il·lustrar-ho millor, us he posat una foto força aclaridora de l'esdeveniment. No, no m'he posat a mi. Ja riureu força només imaginant-me practicant aquest gloriós esport com per afegir-vos proves! ;) Pels que us recordeu d'ella (o l'hagueu coneguda) la de la foto és la Hanneke (hihi!), de fet l'homenatjada del dia. Es casa aviat i celebràvem el seu comiat de soltera. Això també és diferent aquí dalt d'allà baix...

28 d’abril 2006

Festa? Fes-te fotre!

No, dilluns jo no tinc festa... Aquest deu ser un dels pocs països del món mundial on la festa del treball se celebra... treballant! Ja ho dic jo que aquesta gent són raros...

Li vam preguntar a la profe de "raro" com és que aquí no se celebrava el primer de maig i la resposta va ser genial: perquè a Holanda el 30 d'abril ja es festa (Koninginnedag o dia de la reina). So what???? Quin mal hi ha en tenir dos dies seguits de festa???
Ah, i com que aquest any el dia de la reina cau en diumenge -i es veu que això de fer "mercadillo" en diumenge no s'estila (religiosament parlant)- l'han passat a dissabte. I dic jo, i perquè no a dilluns??!!

Una curiositat històrica que demostra que de tant en tant alguna cosa la pensen. El 30 d'abril no és l'aniversari de la reina que tenen ara si no el de la seva mare (la reina Juliana). Es veu que quan la Beatriu va pujar al tron va considerar que -ja que en aquest país hi ha molt poques festes nacionals- millor deixar "el seu dia" com estava que no pas moure'l a no sé quin dia de gener quan ella fa anys... i que té més possibilitats de mal temps que no pas un dia de primavera (ehem)

26 d’abril 2006

Els temps estan canviant

...i no em refereixo al fet que aquí dalt sembla que ha arribat la primavera. ;)

Després de matar una bona dosi de fantasmes, records i maleficis diversos pel camí (Chelsea, Benfica, Milan -que es diu aviat!) el Barça s'ha plantat a la final de la Champions. Ens n'anem a Paris! Bueno, hi van ells, i potser un parell que jo sé que aquesta nit han patit de valent a l'estadi (com si els veiés...)
Guanyin o perdin a Paris (esperem que aquest any si!!) l'equip s'ha fet gran i és un equip sòlid. Allà trobaran el nen que va fugir buscant una oportunitat i la va trobar (on seria el Cesc si s'hagués quedat o l'haguessin fet quedar, amb Xavi i Iniesta davant???) i l'artista que por ser que l'any que ve veiem més sovint (i que jo no tinc clar que sigui el fitxatge que li fa falta al Barça... malgrat la seva grandíssima qualitat).

Deia que els temps estan canviant perquè no només el Barça de futbol jugarà la final de la Champions (i la lliga està "a punt de caramel") sino perquè aquest cap de setmana un equip que a priori no em feia ni fred ni calor sinó tot el contrari (el Barça de bàsket!) jugarà la final four a Praga.

No hi havia una llei universal de la natura que deia que futbol i bàsket no podien anar bé???

PD: Ah, i que renovin el Marquez JA!!

PD2: Ah, i ha quedat clar que les meves dots d'endevina (per variar) rien de rien...

24 d’abril 2006

Tradicions curioses

Aquesta no és dels dutchies sinó dels txecs. Es veu que per Pasqua en aquell país els nois peguen les noies amb branquetes d'arbres... i elles, a canvi, com a agraïment per haver-se deixat tustar han de somriure, fer bona cara i regalar-los tot de dolços i xocolatines!! Això si, a canvi es garanteixen un any de ser boniques i saludables i totes aquestes coses... en fi... boniques tradicions!

Ah, i a la part del país on no hi ha els arbres "normals" per treure'n les branquetes en fan servir les d'un altre que, casualitats de la vida, resulta que té espinetes!

19 d’abril 2006

After San Siro

Sempre dic que bruixeta potser si, però que endevina no... per tant, vaig errar el meu pronòstic pel Milan-Barça... ara que, fet i fet, no ens queixarem, oi?? 0-1... i a patir dimecres!! Perquè patir, patirem igual. Jo, de moment, mantic el meu pronòstic. Algú s'hi atreveix aquesta vegada???

El partit d'ahir... guanyar els italians, a la italiana. Quants hauríem firmat guanyar 0-1 l'anada de les semis de la Champions a San siro amb les baixes que hi havia ahir si ens ho pregunten a principi de temporada???!!! El Milan va fer de Barça perdonavides (sort que el Pirlo no és el Pippo, que si no...) i el Barça va aprofitar-les (-la, de fet). Guanyi o no guanyi la Champions (esperem que si! ;) ), aquest equip ha guanyat amb solvència al Bernabeu, a Stamford Bridge (Stamford Beach en aquells moments) i ara ha guanyat a San Siro... on el Milan feia que no perdia... bueno, gairebé ni el Maldini se'n recorda! ;p
Ahir van demostrar que aquest any, per fi!, són un equip sòlid que sap jugar-li a cada equip com li cal (van fer de Chelsea contra el Chelsea i de Milan contra el Milan), mantenint sempre la personalitat (el "joga bonito"). Un parell de detallets "trobats" a la web del Martí Perarnau que ho demostren: el rondo de més d'un minut gairebé al final del partit (voleu la pilota? doncs veniu-la a buscar!) i una col.lecció de caramelets d'aquell que hi ha de ser sempre (dedicada tant als que estan d'acord amb aquesta afirmació com als que no ;p )

I per acabar, esperem que el Rijkaard guardi dins una bombolleta fins dimecres als Ronaldinho, Deco, Márquez i Puyol... Ah, i algú pot fer que la grip del Pippo Inzaghi duri una altra setmana?

PD: Per què en aquest país on hi ha un milió de tipus de pa diferents no hi ha el que jo considero "pa"???!!!

18 d’abril 2006

terug

Doncs ja torno a ser per aquí dalt... i, per variar, està núvol. No puc dir que trobés a faltar el temps d'aquí dalt (quina sorpresa, oi??), però al preu que et cobra santRyanair l'excés de pes, tampoc és com per endur-me'n el sol a la maleta! ;)

La setmana santa? Doncs per caseta, fent res, veient gent, bàsket i futbol... No tothom va reaccionar igual en veure'm, però puc entendre que (malgrat el meu encant personal) per a una personeta de dos mesos i mig amb son i gana tingui més interès la seva mama que no pas jo ;)

Tema futbol: ai ai ai. A patir aquest vespre... i dimecres que ve encara més! Seguim les revenges... (aquesta Champions és la de les revenges: Chelsea, Benfica i ara Milan). Jo no l'encerto mai, però de totes maneres aquí va el meu pronòstic: 1-1 aquest vespre i 2-1 dimecres que ve, això si, marcant primer el Sheva (li te la mida presa a les porteries del camp nou), ie. passem patint com mai (o com sempre).
Ah, i essent optimistes, després d'haver vist el partit de divendres sant (un pecat més al sac???) al Vila-real no el vull a la final ni en pintura...

PD: Algú més es mulla a fer pronòstics??

14 d’abril 2006

Road to Prague

El blaugrana ple a vessar, amb l'ambient de les grans nits. Aquella tensió a l'ambient. El partit obert fins al final. I acabar guanyant al Madrid... niiiiiiiiiiiiiiiice!!
Ara a veure què fan a Praga... tot i que aquest equip no acaba de donar confiança... potser així... mmmmm.... no sé jo...

PD: I demà al camp nou en un partit que tot apunta que serà a mig gas...

07 d’abril 2006

Back to the sun...

Tot just acabo d'obrir el blog... i ja el tanco per vacances... mare meva, quin desastre!!! Me'n vaig a passar la setmana santa a casa demà al matí (espero veure-us a alguns de vosaltres!) i no sé si des de casa escriuré res. Allà tinc la tele i el sofà una mica més lluny de l'ordinador que no pas aquí ;)

PD: Són gairebé les onze, encara d'acabar de fer la maleta i em criden per anar a veure una peli en una altra "capseta" (faré tard, ja ho veig), o sigui que avui cap tonteria (sorry!). Tot i que coneixent els grecs, segur que quan hi arribi 1) no hi serà tothom i 2) segur que encara no s'han posat d'acord per la peli...

PD2: A mig món els homes es queixen que han d'esperar les dones, oi??? Doncs aquí les dones hem d'esperar els grecs.... (!)

06 d’abril 2006

Lunchmeetings

Avui és dijous. Encara que sembli mentida els dijous no són un dia qualsevol, tenen les seves particularitats. La més peculiar de totes elles és el lunchmeeting (reunió-dinar... ai!). Doncs: avui és dijous i toca reunió de grup amb els químics. Avui toca lunchmeeting!
Anem poc a poc: a quina hora es fa el lunchmeeting??? Premi! A l'hora de dinar, com el seu nom indica... (d'acord, d'acord, no era gaire difícil). Següent pregunta: i quan es dina??? Aquesta també és fàcil: durant el lunchmeeting, com el seu nom indica!!! Quines coses de preguntar també... si el nom ja ho diu claríssimament!!
Us imagineu entrant al despatx del vostre jefe amb la safata del bar, el tupper acabat d'escalfar o els omnipresents entrepans??? Oi que no? Oique fa estrany?? Doncs és exactament això!
Si ets dels primers i tens sort, et pots asseure a la taula de reunions i pots posar la safata o el que sigui a sobre la taula (ueeeeeeeee!), si no, t'has de buscar un raconet desocupat de l'escriptori del jefe o un tamboret que et permeti recolzar-te a les estanteries... i en el pitjor dels casos, sempre et queda el terra!!
Doncs ja estem situats i deborant les "delicatessen" que ens depara el dinar (els dinars en aquest país són una altra cosa digna de ser explicada... un altre dia). Seguim. Doncs mentres menges la gent (de manera voluntària!!) explica alguns dels últims resultats de la seva recerca. Llavors, durant uns breus instants, la sang té uns segons d'indecisió: l'estómac o el cap?? El dubte dura poc, sobretot si a la pissarra hi ha projectada una transparència plena de síntesi d'algun polímer o parent proper... I llavors el que costa és mantenir els ulls oberts! ;)

05 d’abril 2006

From a little box...

Impressions "from a little box...", that´s how this blog is called. Some of you might wonder why... those who've seen my place won't. To those who have not, i must confess, i'm guilty of living in a box, in a spacebox. But that's for another post... (like bread & cheese, "nice" dutch weather... or the ducks at the Dommel). I'll try to post in English from time to time, to keep people that don't understand catalan (yep, the strange language in which the rest is (mostly) written is catalan... what a surprise, eh?) informed about... well... informed ;)

PS: Barça made it to semifinals in Champions League (aquest any si????). Milan is waiting...


Welkom!

Vet aquí el meu blog des de Philipstown, Tulipalàndia. I per començar no sé massa bé què posar... comencem bé, oi??? Ehem... esperem que la cosa millori...

Per començar i innaugurar el blog, em permeto la llicència de posar la combinació de paraules més bonica que he llegit avui:

para el viento
hay palabras soñadas
nunca fijadas

Podríem dir que paraules divines, oi? ;) (Ale, después de pedirlo tanto, aquí tienes mi blog)
Anirem actualitzant, en un idioma o altre, de tant en tant, però de moment...

Benvinguts! Welkom!