Des d'una capseta...

27 de setembre 2006

Dutch Solar Cell Day... or good old silicon ;)

Avui he anat a Utrecht al Dutch Solar Cell Seminar. Aquesta gent té molta tendència a fer workshops i coses d'aquestes, i tenen uns nivells de col.laboració entre si dels quals s'hauria d'aprendre força per sota els pirineus. Molta xerrada de silici, tot i que de tant en tant s'agraeix, en especial la de silici en capa prima. Una mica el trobava a faltar ;) Tot i que el que més m'ha agradat ha sigut tornar a veure molta gent de la que vaig conèixer allà ja fa quatre anys i mig.
PS: M'han dit que parlant holandès tinc accent similar al de la Máxima... no sé si això és bo o dolent... :$



Today i went to Utrecht, to the Dutch Solar Cell Seminar. Research groups up here have a very nice tendency to get together quite often in this kind of events and to collaborate a lot among themselves. We should learn from it at home. Quite a lot about silicon, but that's not too bad from time to time, especially that about thin film silicon. I really enjoyed that one! ;) But what i enjoyed more was seeing again a good number of the people i met when i was there.
PS: I've been told that i have a similar accent to that of Maxima when i (try to) speak dutch... i'm not too sure if that's good or bad... :$

Foto: I kind of know this feeling... if you change the sun for a cloud ;)

És tard, el barça ha jugat força pse (i jo he pagat un euro i mig per veure-ho online com déu mana) i estic refredada... serveix com a excusa per un post curtet i poc entretingut??? Aviat un post més interessant!

It's late, barça didn't play too well (and i paid a euro and a half to see it properly online) and i've got a cold... is it a good excuse for a short and not so funny post?? Something more interesting soon!

23 de setembre 2006

Clavelitos, clavelitos...


Encara que sembli difícil de creure, aquest cap de setmana tenim un concurs de tunes (!) (que ja té dallonses venir aquí dalt a fer un concurs de tunes... en fi...). O sigui que si voltes pel centre veus tunos vestits com a tals a tothora... i tunes, perquè de portugal, mèxic i d'aquí mateix, hi ha tunes de noies. Han montat un envelat al markt, i allà fan el seu concurs. I mentre no concursen els pots sentir tocant davant d'alguna terrasseta. Cançons conegudes (i d'altres no tant) en castellà, alguna en portugués i, of course, també en raro. Sentir una tuna holandesa cantant en castellà té la seva gràcia, però quan una cançó la comencen en castellà ("me gustas tu, y tu y nadie más que tuuuuuuuuuuuuuuu") i la següent estrofa la fan en raro, ja és el acabose... perquè allà on l'original diu "ojos negros, piel canela", ells diuen "blauwe ogen..." o sigui, ulls blaus... i tu ja no saps quina cara posar. Si és que fan unes coses per aquí dalt! Mama pooooooooooooooor!!! ;)


This weekend there's a "Tuna" festival in Eindhoven. God might know why they do such a contest up here... anyway... It's kind of weird to see tunos all around but funny as well. Besides, listening to tuna songs being sung in dutch is something i had never considered possible... and hearing things like "blauwe ogen" where the original in spanish says "black eyes" and so on is priceless! ;)
PS: No, these guys dressed up in a peculiar way and singing around have nothing to do with tuna fish...

16 de setembre 2006

Art & Science



Tots aquests panells solars flotant i el buda al mig són la manera com s'han gastat uns quants euros en aquesta uni en un projecte pensat (es veu...) per fusionar ciència i art. Està clar que aquí tothom llença els calers, perdó, volia dir els inverteix de la manera que més gràcia li fa... tot i que aquests no crec que en treguin massa res d'això a curt/mig/llarg plaç. Potser per això haurien d'haver-se fet posar "Unicef" a les banderetes del 50è aniversari... :p
No ens desviem de tema, que el que volia comentar jo arran d'aquesta obra d'art és: qui diu que això que faig jo no serveix per a res ni té futur??? Potser les meves cel.luletes passades, presents (i futures?) no seran molt eficients... però amb lo boniques que són, qui em diu que en algun moment no puguin acabar sent una obra d'art! ;)

Dutch tapas & 80's music



Ahir vaig anar a sopar amb una colla de gent de química a un bar de tapes. Tapes bàsicament mediterrànies. Estaven prou be! En saber els meus orígens, l'amo va fer èmfasi que estava particularment ogullós del seu all-i-oli (bé, escrit "alioli"...), ja que havia rebut molts elogis durant la visita dels aficionats sevillistes que van visitar la city per la final de la uefa. El meu veredicte?? Doncs normal/bo per ser de restaurant i sorprenentment bo per a ser en un restaurant a aquestes latituds. Tot i que per al meu gust, li faltava una "cabessa" sencera d'alls... no picava gens ni mica! Res a veure amb el de ma mare ;)

I després ens en vam anar a l'Effenaar que hi havia una festa amb música 70's (sala petita) i 80's (sala gran). Molt millor que la festa de l'any passat, ja que aquest cop la música era més coneguda i ballable... De tant en tant va bé això de ballar fins a les quatre de la matinada! ;)

11 de setembre 2006

Diada... de tallar raïm!


Cinc horetes, i ja estan tots els raïms de casa la meva àvia tallats i premsats! Com es nota que érem nou de colla... i que tenir una màquina que s'endolla no és el mateix que rodar a mà per aixafar el raïm ;)
I amb el sol que queia i la calor que feia, la millor manera de tallar el jaqué segueix sent asseguda a sota, com quan aixecava poc més d'un pam de terra :p

Bona Diada a tothom!

10 de setembre 2006

Tatatá tatatá tatatá!



Fa una estona que he arribat de veure el Barça 3 - Osasuna 0. Quina primera part... Està clar que l'Etoo ha començat la lliga a per totes. Aquest home vol la pilota d'or ja, el pichichi la setmana que ve i la bota d'or l'altra... ha sortit hipermotivadíssim! I si a això li sumes un equip (prou) sòlid darrera (tenint en compte les alçades de la temporada) i que jugaven contra ningú... perquè l'Osasuna no ha fet res de res de res (i se'n fotien de mi quan deia que el dia que el barça jugava a casa mentre era aquí jugaven contra ningú!).

Golet al minut u, Etoo. Vaselina, Etoo again a passi amb rebot inclòs (of course) del Deco cap al vint. I el Messi (catxis, m'ha fotut la porra enlaire!) el tercer després d'una recuperació del gana de l'Etoo. Ai que el porter de l'Osasuna, aquesta nit quan tanqui els ulls, veurà Etoos per tot arreu... ;)

En resum, que aquest any l'equip torna a pintar bé, bona primera impressió tant del Thuram com del Zambrotta (els falta rodatge, però la cosa pinta bé) i m'he quedat amb les ganes de veure el Gudjhonsen una estoneta. A partir d'ara ens queda el Puyal fins el dia del Chelsea...

Foto: Marca

05 de setembre 2006

Sudokus a la platja



...o agost al setembre, segons es miri. Tots dos servirien de títol per aquest post. El que tenen les vacances a casa fent res és que, conseqüentment, tampoc et resulten en massa res per explicar. Però alguna cosa haurem de dir en deferència al (poc però fidel, espero... ;) ) públic d'aquesta capseta.

Així, aquest post és una dedicatòria a dos que jo sé que estan a punt de començar una nova aventura professional. Bé, en un cas no només professional, sino també personal... coses que té això d'anar-se'n a l'exili! Viel Glück! Y ya verás que no es tan malo como te parece hoy. Hace un año estaba yo con esta sensación de "i a tu qui et manava emmerdar-te en tot això??!!", y ya ves ahora. Añorando el sol... que es de lo poco que no pillas por la red ;)
I a l'altre, que encara no està clar on acabarà... o si... o no... bé, jo no dic res, que després em diuen que sóc bruixa, quita quita, jeje ;) Molta sort a tu també! (M'he guanyat el teu segon comment???)

I la foto a que ve??? No, no és cap dels dos no... ja m'agradaria a mi conèixer-lo, ja... Oi que m'enteneu noies?? jejejeje! És un costum copiat, això de quan no saps quina foto posar, posar-ne una d'algú que t'agradi :p