Des d'una capseta...

29 de novembre 2006

Cases vaixell

Una foto buscada per molts turistes a Amsterdam és dels canals on la gent viu en vaixells. Si el sòl va buscat i hi ha molta aigua... doncs a viure sobre l'aigua... Fet i fet, tal i com va la vivenda allà baix, encara veurem algun dia casetes flotant al Llobregat...
Doncs a Eindhoven també hi ha un canal ple de cases-vaixell. No és tan cuco com el d'Amsterdam, però hi ha vaixells-caseta i casetes-vaixell. Aquí us deixo un parell de fotos perquè les pogueu comparar ;)

Amsterdam

Eindhoven

Fet i fet, posats a viure compacte, potser la capseta no està tan malament... I les meves vistes són més boniques que les que es veuen de les finestres de la casa flotant d'aquí sobre! ;)

26 de novembre 2006

Liège

Dissabte vam anar una colla a Liège (Lieja per a nosaltres, Luik en flamenc i Lîdje en való). Fet i fet són un parell d'horetes en tren, si arriba. Només de sortir de l'estació i sentir l'oloreta dels goffres i agafar el bus fins al centre de seguida t'adones que no ets a Holanda!

On saturday we went to Liège. As soon as you get out of the station and smell the goffres, and take a bus to the centre, it's crystal clear that you are no longer in the Netherlands! Hereunder a few images of the day:


A la foto una vista de la Place de Saint Lambert, on es veuen els preparatius per al mercat de nadal. El palau tallat per la nòria és el Palais des Princes-Evêques.

A view of Saint Lambert's Square, where they were prepairing the christmas market.


Un dels ponts que travessen la Meuse (el riu Maas per a alemanys i holandesos).

One of the bridges over la Meuse (Maas for the dutch).


Dos detalls de la plaça de la catedral: primer una estàtua de la verge amb el nen que la presideix i després més mercat de nadal en construcció amb (un tros de) la catedral de Saint Paul al mig.

A couple of pics from the cathedral's square.

Botiguetes així d'acolorides, sobretot en assortiment de productes, costen de trobar a Tulipalàndia. Veure botigues on tenen pa de veritat, cafès cucos...

Such colourful shops and products are not so easily seen in the Netherlands. Nore are cute cafés...

Vam dinar a una brasserie d'estil típicament belga (o francès, com volgueu). Es nota que quan travesses la frontera torna a existir cultura gastronòmica! En el meu cas, una crepe amb pollastre, xampinyons i gruyere. I per acompanyar, una Tripel Karmeliet, una cervesa més a la meva llista de tastades ;)

You could feel that once you cross the border, food culture is back... My lunch? A very nice crepe with Tripel Karmeliet. A new beer to my list ;)

Una altra plaça del centre (sorry, no recordo el nom) abans que es fes fosc.

Another square in the centre (sorry, i can't recall its name).

Vet aquí el mirador de la city, la Montagne de Bueren. Per arribar a dalt s'han de pujar "només" 373 escalons, un darrera l'altre!! Que es diu aviat... Llàstima que amb lo curts que són els dies d'hivern a aquestes latituds, quan hi vam pujar ja era negra nit.

The view point, la Montagne de Bueren. You "only" have to climb 373 steps before you get up there...

Malgrat tot, encara vam poder gaudir d'una bonica vista de la ciutat il·luminada abans de tornar ;)

And, finally, the view from the city you get from up there ;)

22 de novembre 2006

No si ja ho dic jo que són raros... (menjar de la paret)


Una cosa típica d’aquest país és, per no perdre temps per a menjar i menys encara fent cues a qualsevol lloc, agafar el menjar d’una paret. Si les fricandel, kroket, etc. ja són de per si poc apetitoses... quan poden portar déu sap quan tancades en una paret, la cosa ha de ser per tirar coets... Algú s'hi atreveix??? Em sembla que hauria de tenir molta gana... :$

Something typical in this country (in other not to waste time by queuing to get food...) is to get one of the typical delicatessen (fricandel, kroket,...) from the wall. Lekker lekker??? Well, that’s not exactly the word that crosses one’s mind... :$ ;)

20 de novembre 2006

Lectura de tesi a la holandesa

La setmana passada vaig anar a una lectura de tesi del grup. Tranquils que no us explicaré de què anava... més aviat com. Tot plegat dura una hora exacta de rellotge. El tribunal el formen aprox. vuit persones i està presidit pel degà de la facultat. Els catedràtics van en toga i els que no ho són en trajo. La pobre víctima, en cas de ser noi (no ho era aquesta vegada), jo sempre l’he vist vestit de pingüí.
Doncs entra el tribunal en processó, amb un bidell (també disfressat per a l’ocasió) al capdavant. El primer en preguntar és el primer director que sempre demana fer un petit resum d’uns 10 minuts sobre el treball realitzat. Després va preguntant la resta. Els membres del tribunal s’adrecen a l’examinat com a “geachte promovendus” (benvolgut doctorand) i la resposta ha de ser l’equivalent a “benvolgut professor” (no recordo com fa ara mateix). I quan fa una hora exacta, el bidell torna a entrar, sense importar en absolut qui està parlant o si ja han preguntat tots, pica amb el pal que porta a terra, diu “hora est” i s’ha acabat.
Després el tribunal es retira a deliberar i quan torna a entrar, després de seure’t i aixecar-te unes quantes vegades, entrega el diploma (no, aquí no s’han d’esperar dos anys!). Just després d’això, a vegades hi ha una petita recepció (no aquesta vegada) on felicites al nou doctor (nova doctora aquesta vegada), tot i que a mi això de fer una fila per donar la mà a l’homenatjat i de rebot a tota la família em recorda més a un enterro, que voleu que us digui...
A la nit hi va haver festeta. Això vol dir, of course, cerveseta, alguna mena de cançó o vídeo per homenatjar el nou doctor (i fer-li passar vergonya!) i uns quants regalets.


Last week i went to a PhD defense from someone in my group. I’m not going to describe in English how a Dutch defense is, as most of you already know. I can say it’s different in Spain. Over there it’s less formal in the sense that no one wears a toga. You first give a 45 min – 1 hour talk about your results and then get questions (for as long as they want) from the 5 members of the jury. Even though my own was quite short, the fact that they only last for (exactly) one hour over here is something i like –both for the poor victim and the public. ;)

19 de novembre 2006

Ja ha arribat Sinterklaas!




Doncs si, Sant Nicolau -o Sinterklaas, tal i com se'l coneix per aquestes terres- ja és aquí, per a joia de menuts, grans i botiguers ;) I, com no podia ser d'altra manera, ha arribat amb tota una legió de Zwarte Piets (homenets amb la cara pintada de negre com els de la foto... us prometo que fan por!). Sinterklaas (i, sobretot els nostres amics Piets) seran omnipresents a tot arreu fins la nit del 5 de desembre, que deixaran regals per a les criatures (i no tant) que han fet bondat durant aquest any. (Si, ja ho sé mama, a mi no em deixaran res... :p)

Suposo que us preguntareu d'on i com ha arribat Sinterklaas?? Doncs ha arribat amb el seu vaixell de vapor directament des d'Espanya... per ser més exactes de Madrid (!!)... Quan hom sent una cosa així, no sap quina cara posar-hi... "Doncs si el vaixell ha de passar pel Manzanares, molts regals no durà no..." És que no tenien més combinacions a fer que Madrid i vaixell????!!!!

També m'han explicat que si no fas bondat, l'Zwarte Piet et posa dins un sac i se t'emporta cap a Espanya. Dues coses: 1) serviria això per tornar a casa per nadal sense pagar bitllet d'avió??? 2) Si de nens els diuen que Espanya és un lloc on et porten com a càstig si et portes malament, com és que quan tenen 16-18 anys acaben gairebé tots a Salou/Lloret de vacances???



Sinterklaas is already here (with his army of (scary??? see the pic above!) Zwarte Piets) to bring presents for kids and not-so-kids that behaved well during the last 12 months on the evening of the 5th december (yep, i know mum, that means no presents for me... :p).

He's got to the Netherlands with his steaming boat... from Madrid (!!!). Well... Mmmmm... Yeah... Whatever... But i guess there must be one or two easier ways to get from Madrid to the Netherlands that a boat! ;)

I've also been told that, if a kid has not behaved well enough, Zwarte Piet puts him/her in a bag and takes him to Spain. That makes me wonder a couple of things: 1) Would that be useful to get back home for christmas without paying for the flight??? 2) If being brought to Spain is a menace when they are kids... how come end up an awful lot of dutch in their late teens in Lloret/Salou???

15 de novembre 2006

Polymers... ;)

Amb l'excusa dels 50 anys d'aquesta uni, hi ha pel campus una exposició relacionada amb els polímers (un tema molt popular aquí). Més aviat en la recerca que es fa relacionada amb polímers. Quina mena d'exposició? Doncs com una mena de transparències gegants penjades pel campus. Aquí una petita mostra. També hi ha una caricatura de tot el personal permanent de la uni que treballa en els grups de polímers. Els de la foto són els del meu. El primer el jefe ;)


Now there's in the campus, mainly around the Limbopad and by the Zwarte Doos, a kind of exhibition related to polymer research at the TU/e. What kind? Well, see the photos! Do you recognise anyone from one of the pics??? ;)



12 de novembre 2006

Bandes i bolos


Divendres a la nit hi havia per diversos locals del centre una mena de festival de música, el Popronde. Nits com aquestes les fan a diferents ciutats del país i és una manera de donar-se a conèixer per a bandes locals indepentdentment del gènere. Nosaltres vam sentir Karmakonga, un grup reggae/pop amb força marxa i que sonava prou bé, en un local on normalment hi sona salsa. Després una estona de Vegas for Millions (pop/rock) en un altre pub i vam acabar sentint una estona de Hospital Bombers (indie) a un pub irlandès. I cap a casa no gaire tard, que era divendres i estàvem cansades.

Dissabte vam anar tota una colla a jugar a bolos (o bitlles si som puristes, jeje). Ostres, feia que no jugava... vamos, des del segle passat! Obviament no vaig ni guanyar ni fer un paper massa reeixit... :$ I després, per acabar un dissabte a la nit diferent, billar. Ah, i tornar a casa en bici sota un deliciós ruixim... nice dutch weather, uix!


Friday night there were concerts from local bands in different locations around the city centre, the Popronde. There was quite a broad choice of groups and styles. We went to see Karmakonga (reggae/pop) and afterwards a bit of Vegas for Millions (pop/rock) and a bit of Hospital Bombers (indie). And home not too late... after all it was friday and we were a bit tired.

Saturday night we went bowling. It was fun, though my performance was not exactly something to be proud of... :$ Anyway, i had a good excuse, last time i had played before yesterday was, well, last century! ;) After that some pool and, finally, cycle back home under a light rain... nice dutch weather, ouch!

Foto: No, amb aquests no hi vam jugar! ;) / Nope, we did not play with these ones! ;)

06 de novembre 2006

Biertje?



Een biertje. O sigui "una cerveseta" és una de les primeres coses que s'aprenen a dir en raro en aquest país. De fet si demanes simplement una cervesa, te'n porten una de rosseta, sense massa gust i que si ve en got petit passa molt ràpid. La més coneguda, worldwide, és la de la e somrient (curiosament m'he oblidat de la xapeta en qüestió a la foto, ara que ho veig...). Tot i que aquí de sèrie et pots trobar Grolsch, Dommelsch, Jupiler o alguna cosa similar. Molt comunes, però no les meves favorites. A mi és que em van més les fosquetes... i generalment belgues.

Què demano quan demano una cervesa pel nom sense mirar carta? D'ampolla normalment una Palm (quan la demanes has de marcar molt la "a" i la "l", curiós...) i si veig que la tenen de barril em demano una Leffe Bruin (també hi ha la versió rossa i la triple, però la meva preferida és la fosca, encara que em diguin que és de nenes perquè amb 6,5º és la més fluixa de la casa).

Quan fa caloreta passen molt bé les blanques (witbier). Les més conegudes són la Hoegaarden i la Witte Trappist.

A part d'això, quan vaig a un lloc i hi ha carta de cerveses, m'agrada tastar-ne de noves. A la primavera i la tardor apareixen collites especials, les Bokbier. Rossa a la primavera i fosca a la tardor. Aquest dies he provat les versions bok de la Grolsch i de la Hertog Jan, molt bones totes dues. De graduació mitja alta (8-9º), recomano la Kwak (que se serveix amb un got de forma molt curiosa... tant que la concurrència em va dir que m'estava tornant química!) i la Trappist Westmalle (que també té versió rossa que no he tastat). També són bones la Grimbergen i La Chouffe (que va en ampolla de tres quarts). I després hi ha la gamma que arriba als onze graus (algunes quadrubles). Jo només he provat la versió fosca de (també hi ha la rossa) Kasteel. Jo la vaig tastar menjant, si no ha de ser perillosa perquè passa igual de bé que les que tenen quatre graus menys!

Si voleu un petit resum d'algunes cerveses trobables i probables a les alemanyes, passeu-vos per aquí (de nada!). Ah, i si teniu alguna suggerència, us llegeixo als comentaris ;)



Well, obviously i'm not going to translate all that i've written above... it's just a list with links of different beers i've tasted at some point in the Netherlands. So you don't need too much of a translation, go taste them! ;) My favourites? Brown belgian, usually. Hey Jan, any suggestions?? Same question to the rest, of course! Klára, suggestions about Czech beer are also welcome... ;)

05 de novembre 2006

Panellets


Se m'han acabat les mini-vacances de tardor, ja torno a ser a Tulipalàndia. Una setmaneta fent res per casa amb l'excusa de votar (total, perquè al final tot quedi igual com estava...). Bueno, alguna cosa si que hem fet... entre elles, panellets. I per a mostra, una foto.
Seguirem aviat amb posts nous, si no ens falla la inspiració, que aquest és més aviat pel públic que no entén aquest tros... ;)


My autumn holidays are over, i'm back in Tulipland. A week at home doing a few things and quite a bit of nothing. One thing i've done (or helped doing...) are panellets. What are "panellets"?? Well, let's make it easy, panellets are the sweets you can see in the photo. In Catalonia, they are a typical dessert (together with chestnuts (kastanjes)) for november 1st. They mainly consist of mixed sweet potatoe, sugar and almond. Typical ones are covered with pine seeds, but you can find them with almost any flavour (coconut, coffee, strawberry, lemon, chocolate...). Sorry, i couldn't bring enough with me to let you all taste them! ;)

01 de novembre 2006

A wet blanket...



Acabo d'arribar del Camp Nou. Barça 2 - Chelsea 2. El gol del Drogba ha sigut com una gerra d'aigua freda. Es pot empatar... però no així... et quedes pitjor que si haguessin perdut... Et pots queixar de l'àrbitre, de l'impresentable del Mou, de la comèdia del Drogba (entre els gols i la comèdia/provocació, vénen ganes de fundar un club "no suporto Didier Drogba"!!)... però acabar un partit tens i vibrant com aquest amb un cop així et deixa com un cop de puny a la cara.


I just arrived from Camp Nou. Barça 2 - Chelsea 2. Drogba's goal has been a wet blanket. You can make a draw... but not like this... 'cause you end up with a feeling worse than losing. You can complain about the referee, about Mourinho, about whatever... but it is not fair to end such an intense match like this...




Ha sigut un partit intens. Els duels entre el Barça i el Chelsea s'han convertit en EL partit a nivell europeu. Coses amb les que em quedo: els anglesos són bons, tot i que un pèl massa durs. El Drogba és un gran jugador (només has de veure els gols que fa) però la comèdia d'avui ha sigut impresentable. El Valdés ha fet unes quantes parades molt bones. El Ronaldinho només ha aparegut per donar-li l'assistència de gol al Gudjhonsen. El dia que el Messi xuti i no vulgui entrar a la porteria amb la pilota... I per acabar em quedo amb el Deco i el Màrquez, per a mi els millors del Barça, no doubt


It's been an intense match. Barça - Chelsea nowadays is THE match in Europe. My impressions: the blues are good but a bit too tough. Drogba is a great player (one only has to see his goals) but his performance today (the theater-like pretending all match long) has been disgusting. Valdés saved some nice balls. Ronaldinho only appeared to give Gudjhonsen the ball for the goal. If only Messi didn't want to enter the goal together with the ball... Deco and Márquez, the best Barça players tonight, in my opinion


I per acabar, això és el que passa quan tens el Deco i el Guddy ben enquadrats ... i el Deco marca un gol!!! :$ ;)

And finally, this is what happens when you are about to shoot a photo with Deco and Guddy... and Deco scores a goal!!! :$ ;)