Des d'una capseta...

28 de febrer 2007

Lekker weertje...

"Solet on ets?
A la panxa del bou, que no hi neva ni plou!"

Doncs segurament en un lloc així, perquè aquí que ens plou, plovisqueja, xim-ximeja o similar tot el sant dia no el veiem ni de casualitat! Uix!
Sabeu la manera aquella de regar amb el "gota a gota" que tenen alguns pagesos? Doncs com sant Pere em mantingui la dosi encara acabaré creixent jo i tot! ;)

26 de febrer 2007

De fiets

Una altra cosa típica típica d'aquest país planet són les bicis, són a tot arreu i en totes formes i colors, creieu-me!

Another really typical thing from this flat country are bikes. They're just everywhere... in any state, shape or colour, believe me!



Amb teranyines / With spiderwebs



Lligades a qualsevol lloc... / Locked to anything solid...



Disfressada... / Disguised...



De lloguer / Rental



Al cobert / In the bike shed

25 de febrer 2007

caos



- Segons el Gran Diccionari de la Llengua, d'Enciclopedia Catalana:

caos
[s. XIV; del ll. chaos, i aquest, del gr. kháos 'abisme, confusió i desordre abans de la creació del món']
m 1 MIT Estat de confusió dels elements que hauria precedit l'organització del món.
2 fig Confusió i desordre complet.
3 GEOMORF Apilotament confús de blocs, de roques.
ca_os.

Crec que una que jo sé estarà d'acord en què hi falta una definició: qualsevol taula (o calaix... jeje) on deixo normalment les meves coses... ;)


- According to The Oxford Pocket Dictionary of Current English:

chaos
cha·os / 'kā,äs/
1 n. complete disorder and confusion: snow caused chaos in the region.
2 Physics behavior so unpredictable as to appear random, owing to great sensitivity to small changes in conditions.
3 the formless matter supposed to have existed before the creation of the universe.
4 (Chaos) Greek Mythol. the first created being, from which came the primeval deities Gaia, Tartarus, Erebus, and Nyx.

There could be an additional definition: any of the tables where i usually leave stuff on... ;)


PS: La foto no està preparada, és la pinta que tenia un racó de la taula aquest matí quan m'he llevat... :$ ;)

22 de febrer 2007

Imatges (iv)

I avui, per acabar la setmana, un parell d’imatges de com es va llevar el dia un bon dia de la setmana passada.

To end (the working part of) the week, a couple of pics of how one of the days woke up last week...






A alguns potser us sonen aquest tipus de fotos. Està bé... molt original no sóc... podeu veure escenes similars aquí. Plagi o còpia? I ara! En diuen “homenatge” ;)
Per cert, i parlant d’homenatjar, l’autor que m’ha servit d’inspiració per aquestes fotos fa anys aquest cap de setmana. Passeu i feliciteu-lo! Pues eso, muchas felicidades! Y bienvenido al club... ;)

21 de febrer 2007

Imatges (iii)

Avui un parell de fotos ràpid i a veure la segona part del Barça ;)



Ahir/Yesterday



Avui/Today



Demà/Tomorrow

20 de febrer 2007

Imatges (ii)

Avui, arbres... / Today, trees... ;)



Gratacel.../Skyscraper...



Aprenent a nedar.../Learning to swim...



Peus molls.../Wet feet...

19 de febrer 2007

Imatges (i)

Aquesta cap de setmana vaig sortir càmera en mà, i com a resultat, aquesta setmana hi haurà (en principi...) post diari amb algunes de les imatges que n'han sortit. Ja em direu què us semblen. Espero que us agradin!


This weekend i went out with my camera. As a result, this week there'll be (i hope...) daily post with some of the shots. I hope you like them!




mel/honey



arracades/earrings

18 de febrer 2007

Carnaval


Aquest cap de setmana és carnaval. Si, a la meitat sud d’aquest país se celebra el carnaval. Aquesta gent, que normalment és avorrida i amb tendència a quedar-se a casa, doncs es transformen totalment durant els quatre o cinc dies que dura el carnestoltes.


Rues, envelats, bandes de música, festes als bars i cafès i sobretot gent de totes les edats disfressada a tothora i, generalment també, amb una cervesa a la mà. Tant, que fan que tu et sentis el bitxo raro per anar vestida normal (o és que algú es pensava que em disfressaria???).




M’hauria agradat tenir una càmera estil James Bond posada a les ulleres per poder fotografiar la gent amb les seves disfresses a l’estació, fent cua per comprar un bitllet o per treure diners, dinant o sopant en restaurants o al bus o en bicicleta. Unes quantes fotos si que les he tirades, per documentar l’esdeveniment, jeje.


Una curiositat, per carnaval, també li canvien el nom a la ciutat. Aquests dies, Eindhoven no és Eindhoven (no, no li diuen tampoc Philipstown... però quasi). Aquests dies visc a Lampegat (una cosa així com el poblet/forat de les làmpares...). Fins i tot li canvien el nom al rètol de l’estació!!


La meva conclusió de tot plegat? Doncs com diria l’amic Obèlix: Estan ben bojos aquests romans! ;)

14 de febrer 2007

Bollywood


L’altre dia vaig veure, per primer cop a la meva vida, una pel·lícula de Bollywood sencera. La va triar un amic indi perquè fos una mica representativa i a la vegada no massa pesada per a una colla d’europeus primerissos en el tema. La pel·li en qüestió es deia “Hum Dil De Chuke Sanam”, que ve a ser alguna cosa com “Ja he entregat el meu cor” (I have given my heart away) i tracta d’una noia que s’enamora d’un mig italià mig indi que va a casa del seu pare a aprendre a cantar, però que el seu pare la promet en matrimoni amb un altre (original l’argument, oi??)
Impressions? Doncs que més llarga que un dia sense pa i força lenta en el desenvolupament de l’argument, i amb números musicals força sovint. He de dir que en aquest aspecte me l’esperava pitjor. Tot i així, segurament perquè ja anava mentalitzada pel que anava a veure, la cosa no va ser tan dura com sembla. El que em va agradar més van ser els colors i els exteriors... si és que no tinc remei. Ara, poder preveure estona abans què passarà i pel·li amb moralina final (per il·lustrar una mica la societat india)... em sembla que no em faré pas fan del gènere! ;)

Ah, representa que part de la pel·li passa a Itàlia (segons el nostre amic, un dels objectius d'aquestes pel·lis, a part d'entretenir i educar una mica, és tant ensenyar l'Índia al món com el món a l'Índia). El marit, bona persona ell, acompanya a la seva dona a Itàlia perquè es retrobi amb el seu estimat. A la primera imatge ja veus que d'Itàlia, res de res, i en veure el tipus d'escriptura als tranvies, de seguida veus que és una ciutat de l'Europa de l'est. Amb una mica d'intuició i l'ajuda del Google Earth, doncs resulta que la Itàlia de la pel·li era... Budapest!! Home si tenim en compte les distàncies a l'Índia, tampoc s'equivoquen de tant... xD

13 de febrer 2007

Dimarts 13...

No ho acostumo a fer, però avui comentaré una mica de l’actualitat que llegim en diaris, blogs i similars. D'entrada ja, perdó pel totxo :$ ;)

Resulta que hi ha mig país atabalat perquè acaben de descobrir, per obra i gràcia d’un terrorista, que la justícia a part de cega és sorda, muda i, a més a més, de vacances... i que la llei està pensada amb els peus. Això segon, sant descobriment! I no cal que anem a coses “greus”, tots els que hem vist més o menys de prop l’evolució de les diferents lleis d’universitats i parents propers ja sabem que llei i pensat és una cosa així com intel·ligència militar...
I tema justícia i la seva existència o manca d’ídem... doncs bé, per això no em cal anar gaire lluny. Vista l’experiència que ha tingut la meva little sister, doncs gairebé que sigui la última de tots plegats...

L’altra tema del dia és la darrera criaturada de l’Eto’o. No sé quanta raó té o deixa de tenir en el que ha dit, però a aquesta criatura el perden les formes. I les formes et porten fer perdre la part de raó que puguis tenir. Des de la llunyania que permet decidir la quantitat d’informació que vols i d’on la reps, doncs tinc curiosistat per saber com reaccionaran els que se suposa que són intel·ligents. D’un, no sé perquè, no n’espero massa res –o massa res de bo. De l’altre ja n’espero una mica més. I és la reacció que ara mateix em pica més la curiositat. I dels altres que volten per allà com voltors, doncs en fi... això mateix.
L’Eto’o ha calat foc. Ara caldrà veure com ho apaguen. Passi el que passi, ho fes expressament o no, crec que és el més responsable del que passi a partir d’ara. Segurament ell no ha posat totes les branques ben apiladetes i a punt per cremar, o si més no, no totes. Segurament tampoc ha anar a comprar els mistos per encendre el foc, però finalment, el que l’ha encès ha sigut ell. Encara que a cop calent. Ah! I tot això anant primers, havent guanyat l’últim partit i a punt d’eliminatòria de Champions... sort, que si no... ;)

11 de febrer 2007

tulipes

Si hi ha una cosa típica d'aquest país, tant que dóna nom a aquest blog, jeje, són les tulipes. He de reconèixer que són unes flors que m'encanten, o sigui que si tenim en compte que aquí n'hi ha moooltes i de tots colors i, a més a més, força barates, força sovint me'n regalo un ram els dissabtes quan vaig a mercat. Aquí sota algunes mostres, sense cap mena d'intenció de fer enveja a ningú... ;)














PS: La segona foto és del ram que vaig comprar ahir... amb el bon temps ja fa setmanes que les parades del mercat n'estan plenes! Fins i tot a la tele he vist un anunci que diu que ja és temps de tulipes... i clar, costa resistir-se, jeje! "Tijd voor tulpen!"

08 de febrer 2007

neu

Avui, poc després que entrés a la uni ha començat a nevar. I no ha parat fins les dues ben tocades. Per la finestra es veia tot ben blanc. Quan he sortit de la uni al vespre, però, la major part de la neu ja s'havia fos. I quan em pensava que ja no trobaria res que valgués la pena fotografiar, doncs quan he arribat a les capsetes m'he trobat el que hi ha a la foto d'aquí sota: un ninot de neu assegut en un dels bancs, amb una caixa de cerveses (plenes) al costat i un paper que deia "Agafa una cervesa i gaudeix del ninot de neu de les spaceboxes!"... com és allò? ah si, qui no té res a fer, el gat pentina... ;)





Today, right after i entered work, it started snowing, and kept doing so till well after 2 pm. Unfortunately, when i got out of work, almost all the snow had already melted. Anyway, when i had convinced myself that there was nothing worth a picture i got to the boxes... and there, sitting on one of the benches was the snowman holding a paper that said "Take a beer and enjoy the spaceboxes' snowman!". Some people have a lot of free time! ;)

07 de febrer 2007

Helaas pindakaas!!


Encara que soni a cosa típicament americana, en aquest país també té molt èxit la mantega de cacauet (o com es digui la pasta aquesta marronosa i oliosa feta bàsicament de cacauets). El terme en anglès és peanut butter i en raro, pindakaas (la traducció literal seria "formatge de cacauet", uix!). Si es té en compte el color i la textura, entendreu que no sigui una de les meves menges favorites...
Però la cosa pot ser pitjor... aquí és molt normal trobar plats amb una salsa anomenada saté. Que què és això? Doncs perquè us en feu una idea, és una salsa feta de pindakaas. O sigui, pindakaas calent per sobre el teu tall de carn o les patates. Què me'n dieu???? Lekker, eh? :$

Després hi ha la frase "Helaas pindakaas!" que, si més no a la meva profe de raro li encanta. "Helaas!" ve a voler dir algo així com "quina llàstima!" o "mala sort!". El "pindakaas" només s'hi afegeix per fer el rodolí. Si fa no fa com el nostre "vas bé cirerer!". Però a mi doneu-me cireres abans que la pasta de cacauet aquesta! ;)

04 de febrer 2007

sunny weekend

Aquest cap de setmana hem tornat a veure el sol. Això de per si ja és novetat, jeje. I aprofitant el cel blau he sortit un parell de vegades a passejar amb la bici i la càmara.

This weekend we've seen the sun, which is news! To celebrate so, i've been out with the bike and the camera a couple of times.



Les temperatures primaverals d'aquest hivern (si, aquí també) fan que a primers de febrer i al mercat ja hi hagi tulipes a manta i que la gespa al campus presenti aquest aspecte.

Due to the spring-like temperatures we're also having lately, the grass in the campus looks like this, full of tiny flowers already!




L'Evoluon: l'edifici raro de la city amb la seva forma d'ovni. És una mena de centre de convencions i no es pot visitar.

Evoluon: the funny ufo-shaped building, a convention centre, to my knowledge.





Rellotge amb les lletres de la paraula Philips en comptes de números en un altre dels edificis ex-fàbrica de la multinacional més coneguda del poble. En aquest edifici hi he estat un parell de vegades en un parell de festivals-exhibicions estil alternatiu.

Clock with the letters in Philips instead of numbers in another former Philips factory, now home to temporary exhibitions and alternative festivals.


I, per acabar, els arbres del campus, a tocar de la capseta, plens d'ocells fins a dalt de tot. No sé si a la foto es veuen gaire, però us garanteixo que cada vespre se n'hi posen a centenars. El més divertit, veure'ls fugir de cop per culpa del flaix de la cam, jeje ;)

And finally (though i'm not sure it can be easily seen) the trees close to my box, really crowded with birds. Every evening you can see hundreds of them around!

02 de febrer 2007

La candelera

Avui un d'aquells curtets i inspirats per la iaia, jeje. Avui es la Candelera, i la tradicio popular diu que:

"Si la Candelera riu, el fred es viu. Si la Candelera plora, el fred es fora"

No es que aquest any (amb l'excepcio d'una setmana) hagi fet massa fred, pero la meva pregunta es una altra. Que passa amb el fred si la Candelera ni plora ni riu, sino que simplement esta deprimida, i.e. dia gris???


Sorry, that's one of those post dealing with catalan expressions that i cannot translate. Too bad, i know.