Des d'una capseta...

25 de maig 2007

Pausa

La capseta tanca uns dies, encara no sé quants, i quan torni a obrir ja no ho farà des de Tulipalàndia, sinó des d'un país una mica més muntanyós. La setmana que ve estaré de congrés, i amb el nou més comença una nova etapa en la meva vida en un lloc nou, amb totes les penes, il·lusions i angoixes que això comporta. Ja us explicaré com va la mudança i l'adaptació, però la freqüència dependrà de si al lloc on visqui hi ha xarxa. Fins aviat!


This little box closes for a few days (don't know for how long...) and when it's opened next time it will be far from Tulipland, up in the mountains. Next week i'll be at a conference, somewhere halfway, and with the next month a new step in my life will start, with all the mix emotions such a thing carries. I'll let you know how things go, but i cannot promise how often, it will depend on net availability and similar things. So, see you soon!




My farewell dinner. Thanks for being there guys! :)

22 de maig 2007

Postaletes


Segur que molts coneixeu la meva dèria per col·leccionar postaletes d'arreu del món i fer-les servir per empaperar la paret. Doncs si, continua en vigor. O sigui que ja ho sabeu, si aneu enlloc i hi penseu, en mà o a la bústia la vostra contribució serà ben rebuda, jeje :)
De la paret de la capseta en vaig despenjar 56, de llocs tant diferents com Tordera de Kuala Lumpur o San Francisco de Sud-Àfrica...


There's one thing i collect: postcards (and some of you have "suffered" me asking for postcards when i hear "i'm going to..."). By the way, i keep on doing, so wherever you go, if you remember, given in hand or via the post, your contributions to my collection will be more than welcome! ;)
I took out the ones in the walls of my spacebox, a total of 56 from places as far appart as Tordera and Kuala Lumpur or San Francisco and South Africa...

20 de maig 2007

Eindhoven

Eindhoven no és exactament la ciutat més bonica que he vist mai, ni la més viva... tot i així trobaré a faltar aquest racó de món. Aquí us deixo unes quantes fotos perquè veieu el que us heu perdut si no l'heu visitada mai ;)

Eindhoven is not exactly the most beautiful city i've ever seen... anyway, i'm going to miss this hole! Here a few images, so those of you who have never been here and wonder why can check what you've missed ;)

Markt

Carroussel at the Markt (a.k.a, meeting point)

Typical dutch street...

Wilhelminaplein (What about dinner or a beer? :p)

Kleine Berg (the cutest street in town! Nice pubs, nice shops...)


There are also high buildings...


Vestdijk tunnel

Suicidal ailen...

Helix

17 de maig 2007

Propera parada

En un parell de setmanes començo (altra vegada) vida nova en un país nou. Nova feina, nova city, gent nova, nou idioma... si és que em fico en uns embolics... ;)

Acabar experiments, començar a llençar coses i a pensar com empaquetar les altres, la burrocràcia, els comiats. L'estat d'ànim a les muntanyes russes entre la il·lusió de la nova etapa i el pànic que això comporta, i la tristesa de deixar enrera tot el que he trobat aquí. En fi, qui m'ho hauria dit... les voltes que dóna la vida!

Ah, no patiu, la capseta seguirà oberta. Deixarà de ser literalment una capseta per passar a ser una capseta metafòrica, el raconet des d'on jo veig el món. I no, no penso canviar-li el nom al blog o obrir-ne un de nou. Seguirem a Tulipalàndia, malgrat no viure-hi a partir del juny, que no deixa de ser el lloc on va néixer aquesta "capseta".



Lately i feel a bit blue...

In a couple of weeks i (once again) start a new life in a new country. New job, new city, new people, new language... & now myself standing somewhere between the excitement & the panic that such a new step involves, and the sadness of leaving what i found here. I will miss you guys!

But don't worry, this "little box" (capseta) will stay open. Tough not being written literally from a little box... i think i deserve real walls by now! ;) And despite from june on i won't be living in Tulipland, i won't change the name of the blog, as it was born in Tulipland.

14 de maig 2007

la ONU

Ara que això s'acaba (la meva estada a Tulipalàndia, no el blog -espero) se m'ha passat pel cap fer una llista amb tots els països que recordo dels quals he conegut algú (feina, classe de raro, festa o cervesta mitjançant). Hi ha qui sosté que això d'aquí i les meves sortides no tenen res a envejar a les reunions de la ONU.
Més avall la llista, en ordre alfabètic, perquè no hi hagi suspicàcies,jejeje. Així de cop me'n surten 43 (i tinc el convenciment que me'n deixo algun, segur...). Amics, coneguts, companys... Què us sembla, és o no és el món un mocador?? :)


Now that my stay in Tulipland is coming to an end, i made a list (i'm sure i've forgotten some...) of all the different countries from which i've met people up here (work, dutch class, in a party or over a beer). Someone might say that it looks like the UN... ;)


Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bolívia, Brasil, Canadà, Colòmbia, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Estats Units, Etiòpia, França, Ghana, Grècia, Holanda, Índia, Indonèsia, Iran, Israel, Itàlia, Japó, Jordània, Malàisia, Mèxic, Nepal, Pakistan, Polònia, Portugal, Regne Unit, Rep. Txeca, Romania, Rússia, Sèrbia, Síria, Sud-àfrica, Suècia, Suïssa, Surinam, Turquia, Ucrània, Uganda, Xina

13 de maig 2007

Per molts anys, bitxo!!


Avui, el bitxito de la foto d'aquí sota fa 25 anys. O sigui que, feliç aniversari Núria! Llàstima que no es puguin fer estirades d'orelles via web, jejejeje! xD!
Per cert, no m'he deixat cap espelma, oi??? ;)


Today my little sister (the baby in the photo) becomes 25... so join me in wishing her a happy birthday!



1982 (Si, ma germaneta és de la mateixa quinta que el Naranjito... :p)


En resum:
Feliços 25!!!!


PS: Els lectors del blog esteu convidats a deixar-li les vostres felicitacions també!
PS2: Que joves eren alguns... i que mones d'altres!!! xDDDDD

10 de maig 2007

Molens: typisch nederlands...

Una altra cosa típica d'aquest país: els molins de vent! A la foto un que hi ha posat a Keukenhof i que serveix de mirador als camps de tulipes. Segons deia a la placa, contruit el 1892 a Groningen (al nord del país) i mogut el 1992 a Keukenhof... que dic jo, ja són ganes de dur un molí país amunt i avall...
Ara, si mai us passeu per aquets país i voleu gaudir de molins, el lloc on anar és Kinderdijk, un canal on hi ha una vintena de molins, relativament a prop de Rotterdam.

A picture i had to take in the Netherlands: a windmill! This one was in Keukenhof, but if you read what was written there, you could learn that this particular one was first built in Groningen in 1892 and moved to Keukenhof in 1992.

09 de maig 2007

zijn zee

Després de les tulipes, vam agafar una carretera que deia "strand" (platja) i ens en vam anar a veure el seu mar. Dunes a tocar del mar i la platja plana, llarga i de sorreta fina d'aquella que si la deixes se't fica fins al DNI. I entrava un vent de mar... res a envejar a una tramontanada a la costa brava! Això si, es nota que no és el mediterrani. Si més no el que jo conec. La imatge amb la que em vaig quedar? Una gavina suspesa a l'aire enmig d'aquella ventada...


After the tulips, we took a road labelled "strand" (beach) and went to the seaside. Dunes close to the sea, long beach made of that tiny tiny sand and a wonderfun strong wind coming from the sea. Comparable to being in the costa brava and feeling the "tramuntana" (our wind coming from the north). But you can see it is not the mediterranean. My image? A seagull suspended on the air on such a windy weather...


I wish... ;)

06 de maig 2007

Keukenhof

Avui hem anat a Keukenhof, una mena de parc de tulipes situat entre l'aeroport de Schiphol i la costa, prop de Leiden. Un lloc on es poden veure tulipes de totes formes i colors... hom podria dir que és el paradís per a mi amb la càmera! Llàstima que entre el fet que som a final de temporada (obren de finals de març a final de maig) i la caloreta que ha fet aquets dies ja n'hi havia moltes que ja estaven tallades. Tot i així, aquí teniu unes quantes fotos! ;)

Today we went to Keukenhof, a tulip park that opens every spring somewhere close to Leiden. Tulips of all shapes and colours can be seen there... so close to paradise to take photos! A pity that due to both being at the end of the season and the high temperatures we have "suffered" lately, a lot of them were already cut. Here go some photos (T asked me to put the 1st, 3rd, 5th, 7th and last photos i would took from the flowers... here they come, but i couldn't resist adding a few more ;) ). Enjoy them!














Xules, eh? Mooi, nietwaar? ;)

05 de maig 2007

Nationale Dodenherdenking

A Holanda, el 4 de maig se celebra el Nationale Dodenherdenking, i.e., el dia en que es commemora la memòria de tots aquells holandesos morts en guerra o operacions de pau durant la segona guerra mundial.
Què es fa per commemorar-ho? Doncs a les vuit del vespre es guarden uns minuts de silenci. I així és com ho vam descobrir nosaltres. Asseguts tranquil·lament en una terrassa al Markt, de cop es gira un home i ens fa callar. Davant la nostra cara de "tant escàndol tampoc fèiem..." ens diu "que són les vuit" i quan li vam preguntar "i??" ens va explicar lo de recordar els morts de la WWII. Impressionant com, exceptuant els quatre de sempre a tot arreu, un silenci es va apoderar del Markt (terrasses plenes a aquella hora) durant una estona. Ah, i al final el nostre veí de taula es va girar a donar-nos les gràcies per haver respectat el silenci.


In the Netherlands, the 4th of May is the Nationale Dodenherdenking, that is the Remembrance Day of all the Dutch fallen during World War II. To remember them, a few minutes of silence are kept at 8 pm.
How did we find out? Well, we were sitting at the Markt when a guy in the table next to ours turned and made us shut up. When we asked what was going on, he told us about the remembrance day. It was quiet impressive to be sitting in an almost silent Markt, with all the terrasses full... And our neighbour turned again when it was over just to thank us for respecting and joining the silence.

04 de maig 2007

imatges (ix)

Just a photo... have a nice weekend! ;)

01 de maig 2007

Koninginnedag

Avui, festa del treball, en aquest curiós país se celebra... doncs treballant! L'excusa? Que el 30 d'abril és el dia de la reina. I es veu que dos dies seguits festius deu ser dolent per a la salut!

Doncs bé, després de l'assardinamenta de dissabte a la nit a la nit de la reina, diumenge vaig sortir càmera en mà a veure una cosa típica del dia de la reina: els encants on la gent es desfà de trastos i altres foteses... i d'altra les compra!! Us ben prometo que hi podíeu trobar qualsevol cosa...


Yesterday it was Queen's day, and a typical thing on such a date are flea markets on different locations around the city. So i took my camera and went for a walk. I promise you you can find just anything in such a market... anything! ;)


Una paradeta / A stand

Més paradetes / More stands

Cotxet últim model / Brand new pram

High tech...

Algú duu les ungles massa llargues?? / Nails too long?? ;)

I per acabar el dia de la reina, vam fugir de l'assardinamenta i la música "xumba-xumba" per anar a llegir tranquil·lament al solet en un parc proper. S'hi estava de bé! :D