Des d'una capseta...

30 de setembre 2007

Bebbi Saggs



Si si, ja ho sé, no és el més normal del món començar un post amb una foto de les escombraries... però és que és precisament d'això del que us vull parlar avui, de com va la recollida d'escombraries en aquest país. Dos dies a la setmana es deixa la bossa de les escombraries al portal perquè se l'emportin (i pobre de tu que la treguis el dia que no toca... que et pot caure una multa). Però això no és tot, no pots posar les escombraries a la bossa que vulguis (qui no ha fet servir una bossa del súper per les escombraries??). Ho has de posar en una Bebbi Sagg -la bossa blau cel de la foto. És una curiosa manera de cobrar les taxes de les escombraries, a través de les bosses. Suposo que vist d'alguna manera és pagar impostos per la quantitat d'escombraries que fas.

Passa tres quarts del mateix amb la bici, quan la compres has de passar per correus a comprar una enganxina que val 7 francs, d'impostos. Aquesta taxa m'agrada més que les escombraries, perquè per una mòdica suma, tens una assegurança a tercers per la bici, no fos cas que ratllessis un "cotxet" dels que a vegades es veuen pel carrer! ;)




In the picture you can see a Bebbi Sagg, the bag where you have to put your rubbish in... a peculiar way to get the taxes over the waste. And, of course, you cannot take the rubish out whenever you want (no way!). You have to put it outside your place two given days a week... do not dare doing it when you feel like!

Paying for the amount of waste you produce, i guess that's the idea behind it. Something similar happens when you buy a bike. You have to go to the post and pay 7 francs to get a sticker on it. The good part of it is that it serves as a third part insurance, just in case with your crappy bike you make a scratch to a fancy car! ;)

26 de setembre 2007

imatges (xi)

Més vaques suïsses / More swiss cows ;)



Vaca suïssa suïssa / Swiss swiss cow...


Futures vaques suïsses... si beuen prou llet! ;) / Swiss cows to be... if they drink enough milk! ;)


23 de setembre 2007

Quiet & sunny saturday

Diuen que ha arribat la tardor... si he de jutjar pel temps que fa a les tardes, diria que encara no. Si ho faig per la temperatura dels matins, ja fa força dies que cal la jaqueta de pell i el xal per anar a la feina...
Però el que deia, últimament aquí el temps es comporta i fa bons caps de setmana... algú se n’haurà sortit d’educar el temps una mica??? Mmmm... em sembla que millor callo, que encara m’hauré de menjar les meves paraules... ;)

Dissabte, doncs, aprofitant el bon temps vaig sortir a passejar pel poble. Comprar quatre coses, entre elles un parell més de Mortadelos (ara en alemany, jeje) que aquí es diuen “Clever & Smart” (quin deu ser clever i quin smart ho deixo al vostre judici... :p). Després em vaig arribar fins al Messe (palau d’exposicions). Hi havia l’Auto Basel, una mena de saló de l’automòbil on es podien veure i mirar cotxes nous de totes les marques. I un gran què, l’entrada, sorprenentment en aquest país on es paga per tot, era gratis!!!
Després al vespre em vaig arribar a un bar gallec que hi ha prop de la feina a veure (no vull saber com s’ho van fer per pillar el senyal pirata...) el Barça-Sevilla. Creieu-me, poder demanar “un tallat” és tot un luxe allende los pirineos! Entrar allà va ser com canviar de país de cop! Per a una colla vaig ser l’atracció de la nit... em van convidar a seure a la taula dels culers i tot... això que una noia se’n vagi al bar a veure el futbol no acaba de ser normal ni aquí ni enlloc, jejeje. El Barça va guanyar, i a la mitja nit, agafar la bici (si com si fos a Holanda) i cap a casa.


This weekend (as a few other weekends, luckily), the weather has been nice. They say that autumn has already arrived... well, judging from the temperatures in the afternoon, one could doubt it. Judging from those early in the morning... it’s been here for a few weeks yet!

As it was sunny, saturday i took a long walk in the city and did some shopping, the most interesting part of which were a few comics in german. After that i headed to the Messe to have a look at Auto Basel, a car exhibition where you could see and admire cars from all brands... and for free! Amazing in a country where you pay for almost everything...
And in the evening i went to a galician bar to see Barça’s match on tv. In there it was almost as being back in Spain. Barça won over Sevilla (cool!) and i cycled back home, what gave me a very familiar feeling, as if i was back in NL...
;)

20 de setembre 2007

a weekend in France

Fa un parell de setmanes, un altre ex-membre del meu grup a Eindhoven va organitzar un cap de setmana a casa seva amb post-docs que hi havíem estat i gent que encara hi és. Va ser un cap de setmana genial i molt actiu: kayak, futbol al parc, barbacoa... i sobretot tornar a veure gent que feia més o menys que no veia. Es troba a faltar. Sembla mentida la diferent magnitud dels lligams que es fan quan s’està a l’exili. D’alguna manera les coses són més intenses... Fins la propera, gent! :)


A couple of weekends ago i spent the weekend at a friend’s with some present and former SMO members. It was very nice to see them all again! And a proof that i miss them (them and some more, to tell the truth). Somehow, the bonds you make while living abroad are somewhat stronger.
The weekend was great fun. We had dinner at an alsatian restaurant, where a tough guy wasn’t even able to finish a tiny little choucroute...
:p We went kayaking next to the swiss-french border. I had never done that before... and the first thing you get is a 1m jump... so yep, i ended up in the water! Later on, a very exciting football match in a park (Champions League?? Bah!). Luckily –for me- three that could play got me in their team. Anyway, it looks sooo easy when Ronaldinho does it... :p.
A barbeque, some darts (it’s much easier to hit 18 when you don’t aim, believe me!) and a few mex games (is it a 63 or a 400??? Or maybe a 31???
xDDD). Summarizing, nice people, nice food & drinks, a lot of fun… See you next time, guys! ;)










Having dinner at the Alsacian restaurant. You can see the tiny little choucroutes... too much for Half Jacques... ;) :p






An exciting Mex game. What is is going to be??? The "magic" 63?? A 200?? Maybe a 500??... Ooops, just a 42!



19 de setembre 2007

happy apple :)


Avui, quan en entrar al menjador de Rosental, a la feina, et regalaven una poma com la de la foto com a part d'una campanya de la companyia que fa el catering, per a menjar sa. La meva pregunta, aquestes pomes venen d'un arbre feliç??? O la gent de Syngenta de per allà s'entretén amb coses així??? ;)



Today, when i went for lunch in the cantine i got a smiling apple as a present... do happy apples come from happy trees?? xDDD

17 de setembre 2007

fotovoltaic al poder! ;)

No sóc prou forta com per reprimir-me... ho havia de posar!!! Diuen que una imatge val més que mil paraules... Sense paraules, jejeje... Gràcies Joan ;)

13 de setembre 2007

A la holandesa... ;)


Una de les coses que em va sorprendre quan vaig arribar va ser la quantitat de bicis que es veuen pel carrer. A veure, res comparable a Tulipalandia, però molt més del que m'esperava. I com que dins encara duc el cuquet holandès, doncs al final vaig sucumbir a la tentació i me'n vaig comprar una (ei, que aquest cop és nova!!! barata, però nova!). De fet la vaig comprar a Alemanya. Té la seva gràcia travessar la frontera a peu a l'anada... i pedalant a la tornada.
O sigui que ara, quan no plou, vaig a treballar amb la bici. Anar amb bici aquí té dues grans diferències amb fer-ho a Holanda. Primer, que allà tot és pla i aquí... no... (trigo uns 15 min en anar i 20 ben bons en tornar... cap on fa pujada??? :p). I segon, que allà les bicis són les mestresses, hi ha més carrils bici i no vas mai (o pràcticament mai) pel mig dels cotxes. Ah, això si us ho garanteixo, tal com vaig per aquí enmig dels cotxes, a Barna (o a Blanes, pel cas) no ho faria ni boja!



One thing that shocked me quite a lot when i got here was the huge amount of bikes seen in Basel. Nothing compared to the average dutch city, but much more than i expected. And as i still keep a bit of a dutch in me (or a lot, it always depends who you ask... :p), i finally sucumbed to temptation and bought myself a bike (hey, this time a new one! cheap but new...) and now i cycle to work. If i compare cycling in NL and here, there are two main differences: the fist one is that in the Netherlands bicycles rule (and here quite often you have to go between the cars), and the second one is that over there it is absolutely flat, and here it is... not! It takes me around 15 min to go to work and around 20 to come back... guess what way is uphill... ;) :p

11 de setembre 2007

Curiositats



Vet aquí el que he trobat avui al súper... ice tea amb cannabis suís!!! He d'admetre que això no m'ho esperava... si més no, m'ho hauria esperat més a tulipalandia que aquí. Ara, al cèsar el que és del cèsar, i l'envàs és d'un oranje típic raro...

En fi... bona diada a tothom! (i bona tallada de raïm!)




Here you can see what i've seen today at the supermarket... ice tea with swiss cannabis!! ("Fantastic natural feeling", they say...). Amazing... I would have never expected something like this here... maybe in tulipland, but not here! Casuality or not, the can is painted in a well known oranje color... :p

04 de setembre 2007

À la ville de... (Lausanne)



Dissabte em van convidar a anar de visita a Lausanne (si si, allà on ara fa moooolts anys ja el sr Samarach va dir allò de "à la ville de..." i que entre moltes altres coses, va tenir com a conseqüència les rondes... :p). Bonica ciutat on si vas pel carrer no se sent parlar suís alemany... i on diuen "septante" i "nonante". I a més a més, amb el luxe de tenir un guia que em duia amunt i avall i al vespre em va dur de barbacoa i tot :)

Last saturday i went to visit a friend in Lausanne. Nice city where you hear french instead of "wonderful" swiss-geman. So i had a guide walking me aroud, and inviting me to the one of the last bbqs of the year :)




Un parell de vistes de la ciutat, que plana plana no acaba de ser... allà no sé si aniria pel món en bici...


A couple of views of the city... not exactly flat, i would say... i'm not sure i would cycle there...



Curiosa manera de dur la compra... / Funny way to carry your groceries... ;)




Una torre de fusta (de cuyo nombre no puedo acordarme... per variar...) dalt d'un turonet.

A wooden tower (whose name i can't remember... for a change...) on top of a hill.






Vista de la city i el llac Léman

View of the city and the lake of Geneva (a.k.a. Lac Léman)





El llac Léman amb els alps al fons. Més maco que el Rin si que és... però segueix sense ser el meu mar! ;)


The alps as a wall on the other side of the lake of Geneva... cuter than the Rhein, for sure, but not than the Mediterranean ;)

02 de setembre 2007

Jo en vull uns quants!! ;)


Encara recordo que, quan van sortir els bitllets de 10000 peles, a molta gent li va semblar una barbaritat un bitllet que valgués tants diners. Després, amb l'euro, els bitllets de 100, 200 (jo encara dubto que corrin, perquè costa més veure'n un que el barça marqui de còrner...) i 500 "eurelios". Doncs bé, l'altre dia vaig tenir a les mans un bitllet que guanya al de 500€... i que ja ha fugit de les meves mans, sniff. El bitllet de més valor que corre per aquí: 1000 CHF. Mil francs, que fent la traducció ràpida són unes cent mil peles (que dit així impressiona més que dir sis-cents euros). Personalment, ho trobo una exageració... però no m'importaria pas trobar-me'n uns quants! ;)


Till a few days ago, 500 € was the highest amount i had ever seen in a single bank note. Well, its reign is over... Last week i came across a 1000 CHF note (it came and left, snif snif) what, at the present rate, is something around six hundred euros... Personally, i think that it is too much... but i wouldn't mind finding a few of them! ;)