Des d'una capseta...

02 de desembre 2013

Norrköpings Stadsmuseum

De tant en tant t'endús sorpreses inesperades. Ahir vaig entrar a l'Stadsmuseum per veure si el mercat de nadal que tenen anunciat era aquest cap de setmana com els altres (resulta que no, que és el cap de setmana que ve) i ja que hi era vaig donar una volta.

A l'entrada hi ha una exposició "Kris & Vision", una mena de recorregut per l'evolució de Norrköping fins a arribar a la ciutat que és avui, les crisis i el progrés. Aquesta exposició és una mostra que el turisme de Norrköping és majoritàriament interior, poca informació en anglès i tot el detall en suec i prou.
Al fons de l'exposició veus una porta amb un rètol que diu quelcom d'industria i tèxtil i puges a investigar (més enllà de l'exposició de la planta baixa i el cafè, força plens, el museu està pràcticament buit i t'hi pots passejar tranquil·lament). La primera sorpresa, dues sales plenes de màquines de fer teixit de diferents èpoques, segurament provinents de les fàbriques que hi havia a la zona dècades enrera a l'Industrielandskapet original.


En una sala annexa hi ha una altra de les (mini-) exposicions temporals: roba de taula nadalenca i un exemple de com la decoració de la taula de nadal ha canviat dels anys 30 fins a l'actualitat.

Més enllà hi ha una sèrie de recreacions d'eines i llocs de treball d'oficis antics:I per acabar, una exposició fotogràfica "På väg 2008-2013" (On the road 2008-2013) de Linn-Koch-Emmery, fotografies de viatge de diferents llocs del nord d'amèrica i escandinavia.Etiquetes de comentaris: ,

3 Comments:

  • Y cual es la sorpresa?

    By Anonymous acolostico, at 8:10 p. m.  

  • Eh, doncs és molt complerta!

    By Anonymous Culé, at 9:19 p. m.  

  • Adoro absoluament l amaquinaria de la revolució industrial... cada cop m'agrada més i més.....

    By Blogger Bororo, at 4:54 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home