Des d'una capseta...

21 de març 2007

Els coffees...



Si a un adolescent holandès (o algú que ho ha estat i hi ha estat) li preguntes per Salou i/o Lloret (o Blanes, jeje) et parlarà de camping, platja i alcohol. Si a un adolescent de qualsevol altre racó de món li parles d'Holanda, et parlarà de coffeeshops.

A casa meva diuen, "feta la llei, feta la trampa!" i més o menys en això se sustenta el negoci més famós d'aquest país. En un buit legal. A menys que m'hagin enredat, contràriament al que molta gent creu, fumar maria en aquest país no és legal, simplement es permet. Està permés tenir-ne en una quantitat raonablement petita (consum propi) i fer-ne ús en els coffeeshops i a casa teva. Els coffeeshops en venen en bosseta o ja liada (això va a gustos o mandra, supos). Això si, no poden fer-ne publicitat. Vamos, que no poden tenir un rètol al carrer que digui "la millor maria de la ciutat!!" o "aquesta setmana 50% descompte en white widow"... ara, que amb els aromes que desprenen tampoc els cal! A menys que un estigui moooolt refredat, són fàcilment ensumables!

Aquesta mena de política de vendre i comprar en petites quantitats i aquí no passa res, com tot, té un petit (o molt gran) forat... com arriba el gènere als coffeeshops??? Perquè aquest comerç al major és el que està penat. Perquè no m'imagino jo als amos dels coffees amb molts testos al balcó o cultivant l'hortet! Ara, per altra banda no conec ningú que hagi vist una furgoneta repartint maria plantada davant un coffee qualsevol i descarregant la mercaderia ;) xDD!

El que si que he notat, però, i potser justament per l'accessibilitat, és que els holandesos que conec fumen poc. Massa fàcil porta a manca d'interès?

7 Comments:

  • Acostuma a passar que quan es prohibeix alguna cosa el consum augmenta. Pel "morbo".
    Ara entenc perquè el Rijaard sempre va al ralentí, perquè va fumaaaat!!!

    By Anonymous Anònim, at 12:18 a. m.  

  • Pel que a mi m'han dit, està mal vist fumar algo que has portat de fora del coffeeshop, ho compres i t'ho fumes alli. O sigui que de liberal aixo no té res.
    Però a mi el que m'agradaria saber, és la procedencia del material. El repartidor, el majorista, etc. jajaja. Si al final no deixa de ser un reclam turístic per a jovenets i/o reprimits.

    By Anonymous Anònim, at 12:23 a. m.  

  • jamming jamming...I wanna jamming with you....

    By Anonymous Anònim, at 8:15 a. m.  

  • @josep
    Yeps, en un coffee es fuma el que compres alli, no hi vas a fumar. La resta a casa o potser potser en algun parc, pero en general no n'ensumes gaire pel carrer a menys que passis per davant d'un coffee.

    Reclam turistic? Home, a Amsterdam si, pero aqui a Eindhoven ja et garanteixo jo que no. (Qui vindria aqui a fer turisme??!!) Mercat basicament adolescent/jove, but of course!

    @l'anomin fan del Rijkaard
    Jajajaja! Ben pensat, tenint en compte la de criatures amb les que ha de "lidiar", potser si que al Frankie li cal algun que altre porro! xDDD!

    @acolostico
    Mire que esta cancion me suena... no se yo donde la he oido antes... ;)

    By Blogger Marta, at 9:52 a. m.  

  • By Anonymous Anònim, at 10:03 a. m.  

  • And I hope u like jamming 2 ...

    By Anonymous Anònim, at 5:12 p. m.  

  • Jajajajaja!

    By Blogger Marta, at 6:44 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home