Des d'una capseta...

30 de setembre 2007

Bebbi Saggs



Si si, ja ho sé, no és el més normal del món començar un post amb una foto de les escombraries... però és que és precisament d'això del que us vull parlar avui, de com va la recollida d'escombraries en aquest país. Dos dies a la setmana es deixa la bossa de les escombraries al portal perquè se l'emportin (i pobre de tu que la treguis el dia que no toca... que et pot caure una multa). Però això no és tot, no pots posar les escombraries a la bossa que vulguis (qui no ha fet servir una bossa del súper per les escombraries??). Ho has de posar en una Bebbi Sagg -la bossa blau cel de la foto. És una curiosa manera de cobrar les taxes de les escombraries, a través de les bosses. Suposo que vist d'alguna manera és pagar impostos per la quantitat d'escombraries que fas.

Passa tres quarts del mateix amb la bici, quan la compres has de passar per correus a comprar una enganxina que val 7 francs, d'impostos. Aquesta taxa m'agrada més que les escombraries, perquè per una mòdica suma, tens una assegurança a tercers per la bici, no fos cas que ratllessis un "cotxet" dels que a vegades es veuen pel carrer! ;)




In the picture you can see a Bebbi Sagg, the bag where you have to put your rubbish in... a peculiar way to get the taxes over the waste. And, of course, you cannot take the rubish out whenever you want (no way!). You have to put it outside your place two given days a week... do not dare doing it when you feel like!

Paying for the amount of waste you produce, i guess that's the idea behind it. Something similar happens when you buy a bike. You have to go to the post and pay 7 francs to get a sticker on it. The good part of it is that it serves as a third part insurance, just in case with your crappy bike you make a scratch to a fancy car! ;)

5 Comments:

  • Impuestos por todo...

    por cierto, que lo del sellito en la sbicis ya se hacía por las espanyas en tiemops remotos...

    By Anonymous Anònim, at 8:51 a. m.  

  • Només dos dies a la setmana... o sigui, acumulant merda a casa. Sí que són europeus, sí...

    By Anonymous Anònim, at 9:29 a. m.  

  • Igual d'europeus que a Blanes quan van posar la recollida selectiva i l'organic tambe es dos dies a la setmana... encara sento ma mare remugant "no si ara nomes podre menjar peix quan ells vulguin... perque a veure com guardes les restes a casa fins el dia que toqui, sobretot a l'estiu!!"

    By Blogger Marta, at 9:43 a. m.  

  • At last! A garbage post!

    The idea that lies beneath is nice, but the implementation is bad. It really makes you feel alienated, or at least it made me feel like this..

    By Anonymous Anònim, at 4:54 p. m.  

  • Oh que si.. oh que m'agrada. Jo com a recollidor d'escombraries en mis tiempos mozos.

    Fantastic.. higienec.. res de carregar coses brutes.. Molt be. Ara si.. millor seria posar-la en una canasteta que es ppot posar al camio i aques volcar-la.. Perque carregar tan de pes no es res bo..
    Això ho tenen mal pensat... però la bolseta i les tsses molt bé si senyor!!!
    Mes merda .. més pagues.

    By Blogger Bororo, at 3:45 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home