Des d'una capseta...

02 de març 2008

Creuant fronteres

Frontera franco-suïssa vista des de St Louis / Frech-swiss border seen from St. Louis



Una particularitat que té Basel és que és una ciutat doblement fronterera. Està a tocar de França i Alemanya. Tant a tocar que pots agafar el tram fins al final de la línia i després travessar la frontera a peu. Tant fàcil és, que dissabte vaig estar a Suïssa (òbviament), a França (a la farmàcia... una història llarga que irònicament pordríem resumir com a contraband de pastilles amb recepta, jeje) i a Alemanya (a sopar una fondue de carn, nyam nyam!).
I perquè veieu com és això de les fronteres, a la foto la que vaig creuar a peu al matí: un carrer amb cases a banda i banda, i plantufada al mig la frontera. A un costat parlen alemany i a l'altre francès, a un costat pagues en francs i a l'altre en euros i en un costat ets a la unió europea i a l'altre no... i si vas caminant amb prou feines t'adones que hi és!


A peculiar thing from Basel is that it's at the very corner of the country, and has borders with both France and Germany so close by that you can cross them on foot and barely noticing. It is so easy that yesterday i was in Switzerland (obviously), France (smuggling pills with a recipe...) and Germany (to have a meat fondue for dinner, yummy!).
In the picture, the french-swiss border i crossed in the morning walking. In one side they speak french and in the other german, in one side you pay using euros and in the other you have to use swiss francs, in one side you're in the EU and in the other not... and you barely notice the border if you just walk through it!

4 Comments:

  • Contrabando, en la aduana...

    By Anonymous Anònim, at 9:25 p. m.  

  • Cosmopolita, tres països en un dia...

    By Anonymous Anònim, at 9:22 a. m.  

  • vigila amb el contrabando eh!!jejejeje

    By Blogger Alba, at 11:14 p. m.  

  • Suissa te fronteres???.. joder quin pais m'es endarrerit.. viuen encara en l'edat de pedra.. mare meva.. fronteres.. no saben que es europa aixo.. mare meva...


    ironia.......

    By Blogger Bororo, at 6:23 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home