Des d'una capseta...

01 de maig 2014

Valborgsmässoafton


Ahir vaig descobrir que el vespre del 30 d'abril és una data senyalada al calendari suec. Celebren el Valborgsmässoafton (o Valborg, per fer-ho curt), que vindria a ser com l'arribada del bon temps i la primavera (tot i que curiosament ahir el bon temps va decidir marxar...). També, segons em van explicar, a les zones rurals les fogueres també es relacionen amb espantar els llops abans de deixar anar els animals pel camp. Com se celebra? Es veu que és típic fer-ho amb una barbacoa (si no plou, suposo...), fogueres i focs artificials.
Al parc de darrera casa hi havia preparada una foguera ben grossa (convenientment vallada i encesa per professionals) i quatre paradetes per picar alguna cosa. La foguera s'encén una mica abans de les nou, tot i que jo hauria esperat mitja horeta més, el foc i els focs artificials segur que fan més efecte quan és fosc.

Abans d'encendre la foguera música proporcionada per una banda de nois i una coral de gent gran i una mena de pregó (que pel que vaig entendre era més aviat la història de la seva vida) d'una jugadora de l'equip de bàsquet local.




I el punt àlgid de la nit, l'encesa i cremada de la foguera, tancada amb quatre focs artificials:





Etiquetes de comentaris: , ,

4 Comments:

  • Festes amb foc... Com han de ser... Fascinant...

    By Blogger Anna, at 6:52 p. m.  

  • Llegada de la primavera? Espantar lobos? Pero si es la noche de Walpurgis, que celebran por allá la Europa del norte, la noche de las brujas y los aquelarres.

    By Anonymous acolostico, at 10:08 a. m.  

  • @annacornet
    Correcte ;)

    @acolostico
    Si, es eso pero por lo que me han contado los suecos, aqui lo asocian a la llegada de la primavera y no a las brujas.

    By Blogger Marta, at 10:11 a. m.  

  • Festa inversiva (ara pots fer el que no fas sempre) relacionada normalment amb el foc.. Bruixes i guerres. Fromes de rebel·lio i aquestes coses...


    Petards no? Bé civilitzats aleshores...

    By Blogger Bororo, at 4:07 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home