Des d'una capseta...

13 de març 2014

Curling


Tinc gravada a la memòria la primera vegada que vaig veure curling a la tele. Un vespre a Utrecht (o sigui, en algun moment de l'hivern-primavera de 2002) amb el company de casa italià tornàvem de sopar o de fer cerveses i vam engegar la tele. "Ein?? Que fan què amb escombres sobre el gel?? I això és un esport??". I ens vam quedar hipnotizats mirant la tele asseguts al fantàstic sofà de pell blava que havíem recollit del carrer un parell de setmanes abans. Mitja hora llarga després no ens havíem mogut.

Doncs bé, dotze anys més tard m'he posat per primera vegada sobre una pista de curling. Coses de viure al nord on és un esport "normal". A veure, un tira la pedra i dos escombren per intentar apropar la pedra a l'objectiu (el centre de la diana o una altra pedra) o per allunyar-la del centre de la diana. La part d'escombrar té una part senzila, que és saber entre quines línies pots i no pots escombrar, i una de complicada, que és saber si cal escombrar i amb quina intensitat (això és si fa no fa com saber fer els curts i els llargs en una sardana -fàcil- i saber quan fer quin -ni idea, ja hi ha algú que avisa).
Fer lliscar les pedres per sobre el gel fins a la diana... a veure, fàcil, el que diríem fàcil no és: a veure, posa't aquesta sola de teflon per lliscar al peu esquerre si ets dretana, agafa la pedra amb la mà dreta, el peu dret al tac, l'escombra a la mà esquerra, recolzant-la a l'espatlla i fent-la servir de recolzament, aixeca una mica el cos, agafa una mica d'impuls i amb la cama dreta sobre el tac impulsa't, llisca endavant i deixa anar la pedra amb una mica de joc de canell. Ah, i no, la pedra no es llança amb el braç sino amb la força de l'impuls de la cama... Estooo... tantes coses a la vegada? Perdó? Més intentar no fotre'm de lloros? I a més a més ni passar-me de llarg ni quedar-me curta? Haver-ho dit abans, home! ;)

Per cert, recomano provar-ho, és molt més divertit que veure'l des del sofà!



Etiquetes de comentaris: ,

5 Comments:

  • Portaves pantalons de coloraines ???.

    Jo tinc fotos del curling antic que es feia a Escòcia. Tios amb bigoti i faldilla, però sense tanta tècnica.

    By Blogger JAume9604, at 9:23 p. m.  

  • Espectacular. I més si t'han quedat ganes de tornar-ho a provar

    By Blogger bornna, at 10:22 p. m.  

  • Hasta el 202 no lo había visto en la tele? Pues creo que de lo que más audiencia ha tenido por aquí de lo de Sochi ha sido el curling...

    Yo también probaba a jugar al menos una vez, si fuese menester.

    By Anonymous acolostico, at 9:01 a. m.  

  • L'analogia entre el curling i la sardana m'acaba de fer petar la neurona... :-D

    sempre l'he trobat un "esport" graciós... vindria a ser la petanca nòrdica, no?

    (Dels jocs de Sochi, jo em vaig quedar enganxada al patinatge de velocitat...Equip holandès, per més dades... ;-) )

    By Blogger Anna, at 11:11 a. m.  

  • Com que a les fotos surten els jugadors amb casc dedueixo què hi ha un cert risc...
    L'interès és obvi: a les noies us agrada! :-P

    Salut

    By Anonymous Ivan, at 4:12 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home