Des d'una capseta...

19 de novembre 2006

Ja ha arribat Sinterklaas!




Doncs si, Sant Nicolau -o Sinterklaas, tal i com se'l coneix per aquestes terres- ja és aquí, per a joia de menuts, grans i botiguers ;) I, com no podia ser d'altra manera, ha arribat amb tota una legió de Zwarte Piets (homenets amb la cara pintada de negre com els de la foto... us prometo que fan por!). Sinterklaas (i, sobretot els nostres amics Piets) seran omnipresents a tot arreu fins la nit del 5 de desembre, que deixaran regals per a les criatures (i no tant) que han fet bondat durant aquest any. (Si, ja ho sé mama, a mi no em deixaran res... :p)

Suposo que us preguntareu d'on i com ha arribat Sinterklaas?? Doncs ha arribat amb el seu vaixell de vapor directament des d'Espanya... per ser més exactes de Madrid (!!)... Quan hom sent una cosa així, no sap quina cara posar-hi... "Doncs si el vaixell ha de passar pel Manzanares, molts regals no durà no..." És que no tenien més combinacions a fer que Madrid i vaixell????!!!!

També m'han explicat que si no fas bondat, l'Zwarte Piet et posa dins un sac i se t'emporta cap a Espanya. Dues coses: 1) serviria això per tornar a casa per nadal sense pagar bitllet d'avió??? 2) Si de nens els diuen que Espanya és un lloc on et porten com a càstig si et portes malament, com és que quan tenen 16-18 anys acaben gairebé tots a Salou/Lloret de vacances???



Sinterklaas is already here (with his army of (scary??? see the pic above!) Zwarte Piets) to bring presents for kids and not-so-kids that behaved well during the last 12 months on the evening of the 5th december (yep, i know mum, that means no presents for me... :p).

He's got to the Netherlands with his steaming boat... from Madrid (!!!). Well... Mmmmm... Yeah... Whatever... But i guess there must be one or two easier ways to get from Madrid to the Netherlands that a boat! ;)

I've also been told that, if a kid has not behaved well enough, Zwarte Piet puts him/her in a bag and takes him to Spain. That makes me wonder a couple of things: 1) Would that be useful to get back home for christmas without paying for the flight??? 2) If being brought to Spain is a menace when they are kids... how come end up an awful lot of dutch in their late teens in Lloret/Salou???

7 Comments:

  • I diuen que ve de Madrid? Vols dir que porten alguna cosa bona d'allí? Amb vaixell de vapor?? Que moderns!! Aquí encara anem amb una Renfe del segle passat!

    Pel que fa al viatge gratuït...Jo no ho intentaria pas no fos cas que se n'adonin que ets del Barça i no puguis tornar maaai méees!!

    By Anonymous Anònim, at 7:08 p. m.  

  • Veig que al final ho has après. Mira que t'ha costat.
    I..lo bona nena que és.........

    By Anonymous Anònim, at 8:54 p. m.  

  • @madam
    Jajajajajajaja! Oi tant!! Que ho dubtes??? ;)

    @anònim tiet
    Em sembla que no ho intentaré pel risc d'acabar a los madriles en comptes de a caseta! ;)

    By Blogger Marta, at 9:43 p. m.  

  • Y los regalos el 5 de diciembre, tan pronto? mira que son raros...con los días de campaña navideña que se pierden...

    Curioso también una tierra qu eestubo en guerra con los Españoles y lo recuerda (o recordaba en su imno) sea de donde vienen los que traen reglaos...curioso

    By Anonymous Anònim, at 9:34 a. m.  

  • @my anonymous
    no se la pierden, la adelantan un mes...

    Y lo del himno de este pais es curioso. Primero porque las iniciales de las estrofas dicen "Willem van Nassau" (o sea, que es largo de narices), porque creo que algunas estrofas estan prohibidas, y porque la primera viene a decir "soy de sangre alemana" y "honro al rey de espanya" (!!)

    By Blogger Marta, at 9:46 a. m.  

  • Jo vull aportar que aixo de Sant Nicolau es el que ha de ser....

    Sant Nicolau es verd i tothom sap que ve d'espanya...mes concretament dels pirineus (raul, ves?? ese dia te reiste de mi!!!je,je,je,je), ara....aixo de Madrid...es raro...pero es normal aqui a Delft tothom coneix mes i els hi cauen millor els madrlenys que els de la BigB...sera perque creuen que Madrid es una gran fabrica de regals???

    Jo de petita sempre celebrava a l'escola St Nicolau el dia 6 i ens portava regals i anava de verd!!!!!!!!!!!


    aqui a Delft estan emocionats pero encara no tant!!!!

    By Anonymous Anònim, at 4:49 p. m.  

  • @Mire

    Doncs aquí no he notat cap preferència especial cap a Madrid. Ans al contrari, crec que tiren més Barcelona i el Barça... tot i que el van Nistelrooij tira bastant aquest any!

    @Kike
    Veritable, veritable... ;)

    @Tots
    Verd, vermell, de Madrid en barco o en patinet, no crec que Sinterklaas em deixi res... perquè aquí no em consta que deixi carbó ;)

    By Blogger Marta, at 11:03 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home