Des d'una capseta...

05 de maig 2007

Nationale Dodenherdenking

A Holanda, el 4 de maig se celebra el Nationale Dodenherdenking, i.e., el dia en que es commemora la memòria de tots aquells holandesos morts en guerra o operacions de pau durant la segona guerra mundial.
Què es fa per commemorar-ho? Doncs a les vuit del vespre es guarden uns minuts de silenci. I així és com ho vam descobrir nosaltres. Asseguts tranquil·lament en una terrassa al Markt, de cop es gira un home i ens fa callar. Davant la nostra cara de "tant escàndol tampoc fèiem..." ens diu "que són les vuit" i quan li vam preguntar "i??" ens va explicar lo de recordar els morts de la WWII. Impressionant com, exceptuant els quatre de sempre a tot arreu, un silenci es va apoderar del Markt (terrasses plenes a aquella hora) durant una estona. Ah, i al final el nostre veí de taula es va girar a donar-nos les gràcies per haver respectat el silenci.


In the Netherlands, the 4th of May is the Nationale Dodenherdenking, that is the Remembrance Day of all the Dutch fallen during World War II. To remember them, a few minutes of silence are kept at 8 pm.
How did we find out? Well, we were sitting at the Markt when a guy in the table next to ours turned and made us shut up. When we asked what was going on, he told us about the remembrance day. It was quiet impressive to be sitting in an almost silent Markt, with all the terrasses full... And our neighbour turned again when it was over just to thank us for respecting and joining the silence.

3 Comments:

  • Sincerament, em costaria moolt pensar que la plaça Catalunya callés per uns minuts, Però molt, eh?

    By Anonymous Anònim, at 6:41 p. m.  

  • Ale jo tambe callare , va...i jo no soc el de la plaça catalunya.. pero casi.. a plaça Espanya podrien fer un intent.. :)

    By Anonymous Anònim, at 12:37 p. m.  

  • Fer callar els cotxes a plaça Espanya si que seria impressionant, si... ;)

    By Blogger Marta, at 10:12 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home