Des d'una capseta...

31 d’agost 2008

La rentadora

"- Quedem demà al vespre per fer una cervesa?
- No puc, que em toca rentadora..."
Oi que sona a la pitjor excusa del món, que si algú us la deixa anar sona a "mira, no vull quedar amb tu i no se m'acudeix res més per alegar..."??? Doncs no, en aquest país és una resposta, malauradament, més normal del que semblaria. Tot i que jo no deixo de sentir-me ridícula cada vegada que l'he de fer servir...
La rentadora no és pas una cosa que et trobis als pisos aquí a Suïssa. El més normal és que n'hi hagi una o dues de comunitàries per edifici i certes normes per a fer-les servir. El meu edifici no té bufet lliure, però tampoc la situació més dolenta possible. En el nostre cas a finals de cada més es penja un full al quarto de les rentadores i tu l'omples on bonament pots i no et fa anar massa malament, un cop per setmana (jo que visc sola encara... però i les famílies amb criatures petites???). Per descomptat els torns de vespre són els que van més buscats... només faltaria que m'hagués d'agafar mig dia lliure per fer rentadores... O sigui que entendreu que el vespre que toca rentadora, toca rentadora. Un pèl tercermundista potser??? (a més, quan buscava pis i els deia que això per a mi no era normal em miraven com i jo fos d'un altre planeta!!!)



"- What about going for a beer this evening?
- I'd love to... but it's washing machine evening..."
It does sound like the worse excuse on earth, right? Well, not in this country... even though i still feel ridiculous every time i have to say it. The normal thing here is to have a comunitary washing machine in the building, and i can write my name in the schedule to use it once a week (you can imagine that evening slots are always the hardest to get...), so, if it's washing evening, it is washing evening, believe me! And when i tell them that such a thing is not normal for me, they look at me as if i came from another planet... amazing!

Etiquetes de comentaris: ,

9 Comments:

  • Esto, y la foto de la lavadora en si?

    By Anonymous Anònim, at 10:50 p. m.  

  • Doncs sí, moolt tercemundistes, sí. És per estalviar aigua? Aquí seria impossible! Res res, que ja està bé com ho tenim muntat aquí...

    By Anonymous Anònim, at 10:53 p. m.  

  • @acolostico
    És que... m'ha fet mandra agafar l'ascensor i baixar al quarto de les rentadores... ;)

    @culé
    Vés a saber perquè és... aquests suïssos... 0_0'

    By Blogger Marta, at 11:32 p. m.  

  • Hola brujita; no es común que escriba en blogs que no hablen del fútbol culé.

    Me llama la atención tu artículo, y las costumbres de las diferentes partes del mundo. Si te parece muy raro siendo Catalana, acá en América me cuesta aún mas trabajo entenderlo.

    Por cierto, leo muy poco Catalán, de hecho no hablo nada, no tengo problemas con el inglés, pero me gusta redactar en español -ustedes le llaman castellano-, es interesante la vida en diferentes lugares, idiomas, costumbres.....en verdad interesante.

    Saludos.

    By Blogger Caesar Smokey, at 4:22 a. m.  

  • @cesarmartin
    Bienvenido a mi cajita ("capseta"), pasate cuando quieras aunque del barça solo escriba de vez en cuando ;)
    Ver las diferentes costumbres y las cosas curiosas que tenemos en comun es una de las cosas que mas me gusta de vivir en el exilio(aunque la de la lavadora en concreto me saca de quicio ligeramente...)
    Y aqui se acepta cualquier idioma en los comentarios... mientras sea capaz de entenderlo! :p

    By Blogger Marta, at 8:45 a. m.  

  • No em puc imaginar com s'organitzen les persones que han de compartir les rentadores. Ara no m'estranya que es facin tantes amistats mentre la màquina centrifuga. Podria ser un manera de conèixer els veïns.

    By Blogger mai, at 6:50 p. m.  

  • @mai
    Passa que si els veïns parlen suís-alemany... txungo, vamos :p

    By Blogger Marta, at 8:30 p. m.  

  • la rentadora, la rentadora, la rentadora, la barbacue.

    Nos e perque pero el georgieeee dannnnnnn apareix sempre en les respostes suisses :)

    I ets d'una ltra planeta.. s'anomena blanes, alla tots teniu rentadores.

    By Blogger Bororo, at 9:20 p. m.  

  • la rentadora, la rentadora, la rentadora, la barbacue.

    Nos e perque pero el georgieeee dannnnnnn apareix sempre en les respostes suisses :)

    I ets d'una ltra planeta.. s'anomena blanes, alla tots teniu rentadores.

    By Blogger Bororo, at 9:20 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home