Des d'una capseta...

10 d’agost 2008

Els Focs de Blanes



Després de perdre-me'ls fa dos anys i de veure'n només un dia l'any passat, aquest any ja tocava ser a Blanes pels focs full-time. Total, una cosa bona que fan per festa major...

He de reconèixer que sóc bastant (per no dir molt) exigent en tema focs artificials, especialment amb el ritme. Massa anys de veure'n fan que el paladar s'hi acostumi. Aquest any, en resum, diria que és un dels més fluixos que es recorden en molt temps. Segur que si ho mirés veuria que la quantitat de pólvora gastanda de mitja ha baixat dramàticament si la comparem amb la resta d'anys. La crisi ha arribat a la pólvora???!!






Dimarts vaig baixar a veure'ls a la platja, però com que el vent anava cap al poble els vaig anar a veure del costat de la platja dels pins. No... Es fa raro veure-ho "al revés", al costat que no toca... Malgrat els ooooh dels guiris i domingueros van ser focs sense cap mena de ritme i massa lents. Primera sensació de "tan cara va la pólvora que la racionin tant???"

Dimecres em vaig quedar a la tribuna (o sigui, al balcó de casa) després de l'experiència del dia abans. No es veuen els de l'aigua, però la resta es veuen de conya... i sense gent! Un dels dos millors dies per a mi (van quedar segons), ritme prou decent i bona traca.

Dijous. També del balcó... i podies fer una becaineta entre "pum" i "pum"... per favor!!!

Divendres vaig baixar a la platja del poble (déu ni dó la gentada) per obra i gràcia d'unes visites inesperades. Pse. En la tònica de tots els dies, però en resum les visites tampoc van triar el pitjor dia.

Dissabte (i santa Anna!): quan vaig pujar de la platja a mitja tarda ja hi havia cotxes a tot arreu i a algun lloc impensable i tot. Més tard només faltava veure cotxes penjant de fanals i arbres... o sigui que a la tribuna hi falta gent! Bé, l'altre bon dia juntament amb dimecres. Aquests van guanyar. Almenys la gentada va veure els guanyadors ;)

Diumenge: alemanys. Era el primer cop, que jo pugui recordar, que veia focs alemanys. No van començar malament, el ritme i els colors feien mantenir l'esperança però van cometre el més similar a un pecat mortal... no van fer traca final en absolut!!! Imperdonable... i òbviament van acabar últims amb diferència.

I ara a esperar fins l'any que ve. A veure si tornem a la tònica general. Ara, un petit consell: val la pena veure els focs a Blanes asseguts a la platja davant la Palomera... però el dissabte no és el millor dia, massa gent!



Etiquetes de comentaris: , ,

2 Comments:

  • Apaaaa Aquí! Vinga petards! Sembleu els xinos amb la innauguració dels Jocs. Déu n'hi do, eh? tants dies de focs...Està bé, està bé fa estiu.
    Ja et vaig diiiiir...no en tenies prou amb la temporada passada plena de petards que au, a l'estiu més...es queee!

    By Anonymous Anònim, at 11:52 p. m.  

  • Tants dies?? Si aquest any "nomes" van ser sis... que ultimament era una setmana sencera!

    Jajajaja, es que els petards de tota la temporada mes aviat van fer llufa... almenys els de l'estiu feien llumetes i pum ;) x-DDD

    By Blogger Marta, at 11:52 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home