Des d'una capseta...

29 de setembre 2008

autumn sun

Diumenge a la tarda la tardor va fer bondat i ens va obsequiar amb solet que feia sortir de casa i gaudir dels (probablement) últims rajos de sol decents de l'any acaronant-te la cara. La vora del Rin estava plena com un ou: parelles i grups d'amics, gent fent un cafè per emportar, llegint o bé fent res... fins i tot una dona fent ganxet!

Last sunday afternoon autumn offered us probably some of the last sunshines of the year. A sunny sky that made you feel like going for a walk, and well, seeing the amount of people sitting by the Rhein i was not the only one feeling that way! ;)





De propina una barqueta que hi havia allà ancorara. Atenció a la cadira fashion... ;)
A bonus: a little boat that also caught my attention... to be exact the chair on the boat did it ;)


Etiquetes de comentaris: , ,

28 de setembre 2008

Marrons calents...


Com us comentava l'altre dia, juntament amb la fresqueta han aparegut no bolets sinó paradetes de castanyes cuites (valgui la tonteria, van apaèixer com bolets d'un dia per l'altre...). M'encanta l'olor que fan, tot i que a mi les castanyes cuites no em diuen més aviat res. Ara, que a mi el que em fa més gràcia és el nom que porten escrit aquestes paradetes, ja que a les castanyes per aquí els diuen marroni. Heissi marroni... marrons calents... home, què voleu que us digui, quines coses de vendre! Dels marrons més que comprar-ne el que cal és fugir-ne... ;) xDD




Etiquetes de comentaris: ,

24 de setembre 2008

imatges (xxv)



En aquest país de tant en tant trobo anuncis que valen la pena fer-los una foto. No aquest cop no són ni vaques ni patates ;) A Bankverein hi havia fa uns dies aquest anunci de la Fiat amb els cotxes amb els colors de la bandera nacional. Cotxes en 3D... passaves per sota pensant, "espero que estiguin ben enganxats!" ;)


This huge ad could be seen at Bankverein a few days ago (for once and ad that's not cows or potatoes... :p): 3D cars with the colours of the swiss flag. You walked underneath hoping that they were properly glued! ;)

Etiquetes de comentaris: , ,

22 de setembre 2008

Tardor

Màniga llarga, jaqueta jaqueta (fins i tot xal o bufanda al matí i a la nit), cel gris, la pluja fent olor de pluja, fulles per terra i les paradetes de gelats del carrer que han mudat a paradetes de castanyes que t'envolten amb aquell olor tan típic... no calen fotos per il.lustrar-ho ni que m'ho diguin els senyors del temps, és tardor.


Long sleeves, a coat (and even a scarf early in the morning), grey skies, rain smelling like rain, leaves on the floor and chestnut stands instead of ice-cream ones... no need for a photo as it's clear, it's autumn.

Etiquetes de comentaris:

18 de setembre 2008

imatges (xxiv)

Més vaques, però aquest cop no són suïsses, són de Schiphol
More cows. Nope, not swiss this time, these are from Schiphol




Vaca holandesa / Dutch cow


Vaca europea / European cow

Etiquetes de comentaris: , ,

17 de setembre 2008

Pa de Champions


Que el Basel hagi arribat a la lligueta de la Champions aquí és una cosa tan excepcional, que avui quan he anat a comprar el pa m'he trobat aquesta bossa commemorativa. Aquesta gent... xDDD

To cheer the fact that FC Basel is playing Champions League, today when i bought my bread it came in the paper bag in the picture... xDDD

Etiquetes de comentaris: , , , ,

15 de setembre 2008

Un lustre

Ja fa cinc anys... sembla mentida com passa el temps i les voltes que ha donat la vida desde llavors. 15 de setembre i dilluns. Què recordo d'aquell dia? Mmmm, deixeu-me pensar... Recordo que quan va acabar tot plegat havia perdut totalment la noció del temps, no sabia si havia passat una hora o n'havien passat tres. Recordo la gent que va entrar tard. Recordo a ma mare tapant-se la cara i mirant a terra i jo pensant "si tampoc entén res del que dic...". Recordo que quan em vaig girar a assenyalar alguna cosa a la pantalla, el punter làser ballava que donava gust. Recordo sentir una pregunta i pensar "no pot ser que em pregunti això" i sentir-ne una altra i pensar "vas bé cirerer si esperes que et contesti a això altre...", però llevat d'aquestes dues sóc incapaç de recordar-ne cap més. Recordo el primer acudit (dolent, dolentíssim, fatal...) que em van fer just després que el tribunal hagués donat el resultat. Recordo que la meva sister (llesta ella) es va saltar el rotllo i va venir directament al pica-pica. Recordo el "baixon", el relaxament durant el dinar i lo bo que estava el pernil. Recordo anar a fer la cerveseta amb els amics a la tarda per celebrar-ho. I sé que des d'aquell dia, cada cop que ma mare es vol ficar amb mi perquè sé o no sé fer alguna cosa li sento dir "Doctoooooooora!" :p

Etiquetes de comentaris:

11 de setembre 2008

Medalles olímpiques


Aquesta és l'estampa que m'he trobat al Markt, davant de l'ajuntament, quan tornava cap a casa de la feina aquesta tarda: Roger Federer, Stanislas Wawrinka i Fabian Cancellara lluint les medalles guanyades als jocs olímpics de Pequin. Una curiositat, l'Stan no parla alemany (ni el normal, i ja ni en parlem de l'autòcton...) i el Federer li havia de fer de traductor.


This is the postcard i found when walking back home this afternoon at the Markt: Roger Federer, Stanislas Wawrinka and Fabian Cancellara showing the medals they won at the Olympics in Beijing.

Etiquetes de comentaris: ,

Bona Diada!


Bona Diada a tothom! Una de tantes dates en vermell al calendari de casa i que a l'exili en comptes de festa tens més aviat sensació de fes-te fotre... ;)
I com deia aquell a l'APM original (si si, el de mitjanit, aquell que em feia anar a dormir amb un somriure ara deu fer mil anys, el dels acudits fàcils i les veus difícils, el del "romario da souza faria, què faria?"): neighbours, sempre neighbours... des de 1714 ;)

Etiquetes de comentaris: ,

09 de setembre 2008

Contrastos

sòbria


llampant

Les bicis... a Holanda són el vehicle, i n'hi ha tantes que ni hi pares atenció a menys que alguna sigui especialment llampant. A Basel la gent la fa servir més del que m'esperava, tot i així aquí no és tan normal veure-les lligades a qualsevol lloc. Malgrat tot sempre n'hi ha alguna que et crida l'atenció, sigui pel que sigui ;)

Etiquetes de comentaris:

07 de setembre 2008

Only in Switzerland... (ii)



Avui, quan s'ha acabat la F1, a la tele suïssa-alemanya han fet un torneig de Schwingen, la lluita típica tradicional d'aquest país alpí. Popular ho deu ser, perquè les grades es veien tan a petar com si estés jugant el Federer, però a mi el que més em crida l'atenció cada cop que veig aquest esport a la tele és lo elegants que van els àrbitres amb vestit tradicional... i el fet que els lluitadors porten una mena de calçotets de sac per sobre els pantalons que és per on s'agafen per lluitar... 0_0'



Today, when the F1 was over, they started with a Schwingen tournament at the Swissgerman TV, this word being the name of the traditional swiss wrestling. The most peculiar thing about this sport, at least to me, is the fact that the two players wear sack underwear on the trousers... 0_0'

Etiquetes de comentaris: ,

03 de setembre 2008

Sunday morning


Etiquetes de comentaris: ,