Des d'una capseta...

27 d’agost 2013

Baptisme suec: nedar al llac & kräfta


Aquest cap de setmana he tingut el que es podria anomenar el meu baptisme suec. Cap de setmana (diumenge-dilluns) de team-building amb els de la feina a la casa d'estiueig del jefe. Allò que amb el cole en deiem convivències. On? Al mig d'enlloc (gira al trencant de la carretera que gairebé no es veu quan ja has passat totes les cases i segueix cinc minuts pel caminoi) en la seva versió Småland. Una casa típica sueca de fusta i pintada de vermell, enmig de la natura i del silenci (espectacular el cel estrellat!) i a tocar d'un llac.


Aquí dormíem les nenes.


Les vistes

Al llac hi tenen una caseta amb una barca a motor. I em vaig estrenar en dues coses: deixar-me enredar a seure'm en una mena de flotador XXL arrossegat per la barça lligat amb una corda (that was fun!) i banyar-me en un llac suec. No em creureu, però la temperatura de l'aigua era sorprenentment agradable, gens freda.

El llac

Al vespre, per sopar, va tocar "crayfish party", una tradició sueca que consisteix, si fa no fa, en menjar crancs de riu (o de llac, per ser exactes, el de la foto de dalt), cantar cançons en suec (sabeu aquells moments en què t'alegres de no entendre la lletra de les cançons? Doncs això... "No et saps cap cançó en català/castellà equivalent? Però vosaltres no canteu en aquest tipus de celebracions??" Ara resulta que la rara sóc jo... xD) i veure schnapps, tot mentre dus una mena de gorro de cartró commemoratiu de l'ocasió, amb un preciós cranc pintat...

La taula parada

Els crancs, en suec kräfta (a llegir "crefta"). Digueu-me sibarita, però on es posin unes bones gambes o uns bons escamarlans... ;)

Etiquetes de comentaris: , ,

4 Comments:

  • Ni gorro ni lago, pero ponerme hasta el kilo de cangrejos de río si, y lo de pasar el porrón y cantar al final también lo he hecho por aquí. No será tradicional pero tampoco tan raro.

    Y que buenos están los cangrejos, envidia.

    By Anonymous acolostico, at 9:42 p. m.  

  • Goro? cantar? Bateigs?

    Tu has anat a treballar a Suècia o has entrat en una secta????

    Ara...l'entorn...paradisíac... Caseta al llac... (allà on s'amaguen els assassins en sèrie de les pel·lícules... )

    I no he provat els crancs de riu.
    I no sóc de cantar gaire...

    Reconeixem-ho... Jo sóc més d' schnapps

    By Blogger Anna, at 10:26 a. m.  

  • No si encara vindrem tots a Suècia a treballar! Quina envejaaa!! ja ja ja.
    Bé, quan a l'hivern ens posis la neu, ja no en farà tanta no!

    Per cert, cap de setmana diumenge i dilluns? I tu et queixaves d'aquells "raros" però aquests...

    Aprofita, aprofita!

    By Anonymous Culé, at 6:11 p. m.  

  • Convivencies? Convivencies?.. El menjar el llac tot molt bé i tal.. pero convivencies? Esta si que no me la esperaba.. esta si que no...

    Pero que no vamos que no.

    By Blogger Bororo, at 1:09 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home