Des d'una capseta...

26 de novembre 2006

Liège

Dissabte vam anar una colla a Liège (Lieja per a nosaltres, Luik en flamenc i Lîdje en való). Fet i fet són un parell d'horetes en tren, si arriba. Només de sortir de l'estació i sentir l'oloreta dels goffres i agafar el bus fins al centre de seguida t'adones que no ets a Holanda!

On saturday we went to Liège. As soon as you get out of the station and smell the goffres, and take a bus to the centre, it's crystal clear that you are no longer in the Netherlands! Hereunder a few images of the day:


A la foto una vista de la Place de Saint Lambert, on es veuen els preparatius per al mercat de nadal. El palau tallat per la nòria és el Palais des Princes-Evêques.

A view of Saint Lambert's Square, where they were prepairing the christmas market.


Un dels ponts que travessen la Meuse (el riu Maas per a alemanys i holandesos).

One of the bridges over la Meuse (Maas for the dutch).


Dos detalls de la plaça de la catedral: primer una estàtua de la verge amb el nen que la presideix i després més mercat de nadal en construcció amb (un tros de) la catedral de Saint Paul al mig.

A couple of pics from the cathedral's square.

Botiguetes així d'acolorides, sobretot en assortiment de productes, costen de trobar a Tulipalàndia. Veure botigues on tenen pa de veritat, cafès cucos...

Such colourful shops and products are not so easily seen in the Netherlands. Nore are cute cafés...

Vam dinar a una brasserie d'estil típicament belga (o francès, com volgueu). Es nota que quan travesses la frontera torna a existir cultura gastronòmica! En el meu cas, una crepe amb pollastre, xampinyons i gruyere. I per acompanyar, una Tripel Karmeliet, una cervesa més a la meva llista de tastades ;)

You could feel that once you cross the border, food culture is back... My lunch? A very nice crepe with Tripel Karmeliet. A new beer to my list ;)

Una altra plaça del centre (sorry, no recordo el nom) abans que es fes fosc.

Another square in the centre (sorry, i can't recall its name).

Vet aquí el mirador de la city, la Montagne de Bueren. Per arribar a dalt s'han de pujar "només" 373 escalons, un darrera l'altre!! Que es diu aviat... Llàstima que amb lo curts que són els dies d'hivern a aquestes latituds, quan hi vam pujar ja era negra nit.

The view point, la Montagne de Bueren. You "only" have to climb 373 steps before you get up there...

Malgrat tot, encara vam poder gaudir d'una bonica vista de la ciutat il·luminada abans de tornar ;)

And, finally, the view from the city you get from up there ;)

7 Comments:

  • Caram....amb lo divertit que es estar per Tulipalandia...s'ha d'aprofitar fins l'ultim segon. Les fotos, la cervessa, el menjar....molt maques!!!!

    Confirmo la historia del vaixell de vapor i madrid, i afegeixo que ells creuen que el Sinter Klaas ve pels canals. Tenen clar que Madrid no te mar ;)

    Si...el que hagues donat per estar a la conversa en aquest moment de la historia....

    "doncs res, fem uns canals...posem uns molins que drenin els polders...i res, a otra cosa...mmm....fem les pastanagues taronges???"...

    Aquests tulipalanders no em deixaran mai de sorpendre...pero em fan riure molt!!!!!!!

    Marta un dia vull anar a veure soccer!!! no se si venir a Eindhoven a veure el PSV o anar a Ams per l'ajax...si em passo per Eindhoven podriem quedar, no?
    Mire des de Delft!!!!

    By Anonymous Anònim, at 9:51 a. m.  

  • Sera lo tipic:

    Com ens reconeixerem?

    Jo portare una samarreta "oranje" amb bufanda "oranje" i tulpen a la ma....

    je,je,je,je...aixi segur que no ens trobem, pero coneixerem molts holandesos....ho sento la broma es molt dolenta, pero es que veure el dissabte com gairebe tothom anava de taronja amb tulpen a les mans per veure SinterKlaas...em va fer molta gracia....

    Mire, des de Delft

    By Anonymous Anònim, at 10:02 a. m.  

  • Muy bonito, ta chula la ciudad, pero me recuerda las que he visto por aqui, parece que mas alla de los pireneos hay cierta uniformidad estilistica europea o algo...

    Y el estilo de post...tantas fotos...retroalimentación..

    By Blogger acolostico, at 10:03 a. m.  

  • @Mire
    Oi tant! De fet segons com m'apunto a lo de soccer i tot! :)Encara no he anat a veure cap partit life en aquest pais.
    Com que no tinc club card, s'ha d'esperar a que obrin la venda a tothom... L'altre dia vaig estar mirant per anar a veure si l'Ajax guanya a l'Espanyol aquesta setmana, i al final ho vaig deixar correr per no anar-hi sola...
    Per cert, el meu mail: martafonro(arroba)gmail.com

    @acolostico
    Yeps, por la city podrias estar en Francia o incluso Alemania, pero ya le garantizo que no en Holanda. Aqui son diferentes..
    Por cierto, no se le reconoce, firmando los comments i tot! ;)

    By Blogger Marta, at 10:58 a. m.  

  • No se si es buena idea eso de que quedeis y tal para veros, porque vamos el tema en comun a parte del pais seria...y siendo ambas mujeres...pues que miedo ;-)

    By Anonymous Anònim, at 8:50 a. m.  

  • @my anonymous
    jajajaja! tanta por fem???? :p

    By Blogger Marta, at 10:00 a. m.  

  • I la cerveseta que no falti, eh?
    AL soccer hi has d'anar quan el Barça jugui contra el PSV a la Champions. Sembla que el PSV passarà ronda. Evidentment, hem de guanyar al Bremen, cosa que no dubto.

    Llavors, no tens excusa per no anar-hi!!

    By Anonymous Anònim, at 10:48 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home