Des d'una capseta...

30 d’octubre 2007

Herbstmesse


Dissabte va començar l'edició 537 del Herbstmesse, la fira de tardor de Basel i, pel que m'han dit els locals, la més gran i important del país. Com les fires de Sant Narcís però a la suïssa! ;)
I per celebrar-ho, per tota la city hi ha llocs amb atraccions -com la nòria altíssima de foto a la que, òbviament, no hi pujo ni morta!- i paradetes de dolços, menjar i productes ja tirant a nadal. Això si, en el tema paradetes de menjar és on es nota que aquí estem en una cantonada de tres països. A part de les paradetes de castanyes típiques de l'època i les omnipresents de xuxeries, es troben tant les de salsitxes i les de crèpes, com paradetes on degustar raclette. Aquest cap de setmana no m'hi passejaré, que me'n vaig a casa a menjar panellets i veure la family... però com que dura dues setmanes, quan torni podré provar més cosetes típiques de la regió :)

I lo contenta que estic de poder volar amb Ryanair a Girona...





Last saturday, Basel's fall fair, the Herbstmesse, started. It is only the 537th edition... That means that all over the city you can find things like that huge wheel or the carousel, and places where you can already but christmas related stuff, but also all kinds of sweets, chestnuts, crèpes, bratwursts, even raclette! But well, last weekend was time to enjoy it, next one is to go home and enjoy the panallets and see friends & family. Have fun... i guess i will! ;)

28 d’octubre 2007

Canvis d’hora i memes musicals

A les sis de la tarda i ja negra nit, uix! Ho reconec, no m’agrada gens l’horari d’hivern... això de sortir de la feina i sigui completament fosc et treu les ganes de fer coses fora o sortir de casa. I tampoc crec que a l’usuari particular li suposi un estalvi de despesa de llum. Que tinc encesos els llums més estona al vespre que no pas l’horeta escassa que estic des que em llevo fins que surto de casa...

Però bueno, anem a temes més musicals. El Manu m’ha passat un meme musical. Quins tres discs triaries si et trobessis en una illa deserta amb un reproductor mp3 amb bateria infinita però estessis limitat a triar tres àlbums. Els que em coneixeu sabeu de la meva relació amb la música. M’agrada, però sempre més aviat com a acompanyament. Necessito fer alguna altra cosa mentre escolto música, no sé estar només escoltant. Però bé, tenint tot això en compte, quins tres cds triaria? Doncs em sembla que em mantinc en la selecció que vaig fer quan els meus pares es van comprar el cotxe que tenen ara i ma germana i jo ens vam repartir la capacitat del carregador de cds: “Born to run” del Bruce Springsteen i dos recopilatoris, el “Sultans of swing” de Dire Straits i el “Greatest Hits” de Queen. Ara ja us podeu queixar de la meva selecció! ;)


Six o’clock and completely dark. I really don’t like winter time! You don’t feel like doing anything in the evening or going anywhere after work... It is said that you spare energy this way... well, not me i guess... i have the lights on longer any evening than in the morning... Well, let’s start longing for spring! ;)

And now let’s move to more musical matters. I got a musical meme from Manu: what 3 albums would you take with you if you were going to a desert island with a mp3 player with infinite batteries but with capacity for only 3 cds?? In my case, it would be harder to choose 3 songs, but if i get to choose 3 cds, i’ll take the same 3 i chose for my parents car... Bruce Springsteen’s “Born to run”, “Sultans of Swing” from Dire Straits and Queen’s “Greatest Hits”. Now you can start complaining about my choice :p

25 d’octubre 2007

Clever... & Tim



De la mateixa manera que vaig fer quan aprenia raro, ara que aprenc un altre raro (l'alemany normal, que el suís és una altra lliga... i de moment, com diria aquell "això no toca!") he començat a llegir-lo (o fer-ho veure) de la mateixa manera: amb còmics. I també m'hi he posat amb les mateixes lectures, Mortadelos (que aquí es diuen Clever & Smart -Fred Clever i Jeff Smart, per ser més precisos) i un Tin-tin (ah, aquí el personatge en qüestió es diu Tim, i al pobre Milú me li diuen Struppi!!).
Passi que els canviin el nom als agents especials de la TIA, però quin sentit té canviar Tin-tin per Tim??? Si ho fas, fes-ho bé, com els holandesos li diuen Kuifje...



When i started pretending to read dutch, i started with comics. Comics i had read when i was younger, the spanish "Mortadelo y Filemón", here called "Clever und Smart". No need to say i prefer the original names! And also a worldwide known hero: Tintin. To my surprise (i though only the dutch had changed his original name...), here people read the adventures of Tim and his dog Struppi... whatever! ;)

24 d’octubre 2007

imatges (xii)

Avui va de trens / Today, trains


Em sembla que m'he deixat alguna cosa?? ;) / Ooops, i think there's something missing... ;)



Ajuntant-se o separant-se? / Getting together? Or apart?

Etiquetes de comentaris:

22 d’octubre 2007

Ovelles negres...

Ahir, l’extrema dreta xenòfoba va guanyar les eleccions en aquest país. La pregunta és, és una cosa tan sorprenent?? Parlem d’un país petit, ric i centrat en si mateix (que si miro les monedes que tinc al moneder segur que en trobo alguna que és mes vella que jo!). Conservador per tot això. D’un país on costa déu i ajuda obtenir la ciutadania –i amb ella el dret a vot. Els de fora, són de fora; els “empaltats”, també són de fora... Amb aquest panorama, realment és tan sorprenent que guanyi el que ha guanyat?? Si és que només has de mirar els estampats dels llençols o les cortines a una botiga qualsevol per veure que és un país conservador i carrincló. Amb una qualitat de vida molt alta, trens que funcionen i una burocràcia que (pagant per tot) funciona com una seda. Però si ets estranger, ets estranger. I ho seràs sempre.

Etiquetes de comentaris:

17 d’octubre 2007

Dilluns de concert



Dilluns, sortint de la feina en comptes d'anar-me'n cap a casa me'n vaig anar cap a Zürich de concert. L'Ani DiFranco tocava a una sala anomenada Kaufleuten, a uns deu minuts a peu de l'estació. Sala xula, prou gent perquè es veiés plena però sense estar apretats i una molt bona qualitat de so. Al principi em feia mandra l'excursió i anar de concert sola, però al final va valer la pena.

Per començar, Hamell on trial com a telonero. Un paio amb una guitarra dient quatre tonteries amb aquell punt d'irreverència que passa bé per fer temps amb una cervesa fresqueta. I després l'Ani (en sé d'un que hauria pagat per ser allà... i no és per fer (més) dentetes, jejejeje!). Ja he dit que se sentia molt bé, i l'enllaç entre cançons prou entretingut també. El setlist el podeu veure a la foto, tot i que al final ens va escatimar l'últim dels bisos... i és que estava recolzada just davant de la taula de so, amb bona perspectiva. Ah! i el tècnic de so no em va voler donar el full del setlist... i això que li vaig demanar en alemany i tot!! ;)

El concert es va acabar allà les deu (coses dels horaris centreeuropeus...) i després pillar una salsitxa a l'estació per fer un mos, una horeta al tren i a mitja nit a casa. I quina soneta l'endemà al matí... ;)



Aquí us deixo en 15s pillats amb el mòbil (qualitat lamentable, i know...), perquè no pogueu dir que no n'heu sentit mai res de l'Ani... :p


Etiquetes de comentaris: ,

14 d’octubre 2007

imatges (xii)

Shadows & reflections...


Ombra de tardor / Fall shadow



El meu tram... em sembla que aquest el perdo... ;)
My tram... i guess i won't be catching this one... ;)



...& a house with a funny name

Com seria l'amo d'aquesta casa perquè li posessin aquest nom??? ;)
How should the owner of this house be, that they named the house like that?? ;)


07 d’octubre 2007

Curiositats


Havia vist màquines expenedores de begudes, tabac, snacks, menjar, compreses i preservatius... però mai una com aquesta. I potser li ha salvat la vida a més d'un! Potser a la foto no es veu gaire bé, però a la dreta hi ha bombetes i a l'esquerra cebadors... curiós no deixa de ser... ;)

Till today i had seen machines from which you could get drinks, cigarrettes, food, condoms... but never one like this one. What you get when you feed it with a few coins are lightbulbs! It can be useful in case of emergency! ;)




Preparats, llestos, ja! Si, si, la seqüència del semàfor és correcta. Entre vermell i verd, hi ha durant uns segons s'encén l'àmbar junt amb el vermell per avisar "ei, que em vaig a posar verd!"

Ready to go? That's the meaning of the red+orange lights in the traffic light that takes places between red and green.

04 d’octubre 2007

Tardor / Autumn


Els dies s'escurcen, s'entreveuen els últims rajos de sol daurats i mica en mica tot va agafant un to marronós característic: tardor. Ah, a aquestes latituds també han aparegut ja les paradetes que venen castanyes. Em fa gràcia el nom "marroni heissi"... és que no puc evitar pensar que en comptes de castanyes et deuen encolomar algun que altre "marrón", a més a més calentó calentó... :p


Days get shorter, warm golden sunbeams lesser, and everything gets a typical brownish color: it's autumn.

01 d’octubre 2007

BarRouge


Dalt del BarRouge un altre cop, portant a passejar les visites. En podríem dir "autorretrat amb vistes", no? Sorry per la qualitat, és que només tenia el mòbil... ;)

At the BarRouge again. It could be called "self-portrait with a view"... ;) (sorry for the quality, i only had my phone with me...)